Томић: Играмо добро, радимо добро, желимо победу...

Шеф струке Партизана Иван Томић истиче да његова екипа пред предстојећи "вечити дерби" са Црвеном звездом има проблема са повређеним играчима у нападу, али да црно-бели желе да наставе победнички низ.

"Поносан сам због тога што ћу сутра бити актер још једног великог догађаја, највећег код нас. Прва утакмица је плеј-офа, утакмица која због бодовне ситуације нема превели такмичарски значај, али, што се нас тиче, има, јер желимо да наставимо победнички низ. Желимо победу уз добру игру", рекао је Томић.

"Најискреније се надам да ће утакмица бити фер и спортска и да ће сви са стадиона отићи задовољни, јер су присуствовали фудбалском спектаклу", додао је Томић.

Томић је истакао да је тренутна ситуација много другачија у односу на прошли дерби, на почетку пролећног дела шампионата.

"Синхронизација одређених ствари у свим сегментима игре је неупоредиво боља. Играчи су се боље упознали, сарадња је аутоматизована, знају шта могу да очекују од саиграча, ниво самопоуздања је на неупоредивом вишем нивоу. Сада у дерби улазимо са серијом од шест победа... Имамо разлога да верујемо у себе, у ово што радимо. Од играча желим само да на терен пренесу приступ и посвећеност са тренинга", рекао је он.

Пред утакмицу на стадиону "Рајко Митић" Партизан има велики проблем са нападачима.

"Имамо јако велике проблеме. Валериј Божинов не тренира дуже време, Душан Влаховић је добио ударац. Беко Фофана тренира, али је дошао на припреме са процентом масти који је био на нивоу неприхватљивом за професионалног спортисту. Он је 'жртва' живота и исхране, то је једини разлог због кога има малу минутажу", навео је Томић.

"Али то ништа не мора да значи, имамо тим, можемо да се адаптирамо на недостатак било ког играча", додао је тренер Партизана.

Томић је навео и да је у плану да Божинов у петак покуша да тренира.

"Да ли то значи да ће бити спреман да наступи, мислим да не. Евентуално да уђе са клупе, али то је све под знаком питања", рекао је Томић.

Један од најконкретнијих фудбалера Партизана у пролећном делу сезоне, Немања Михајловић, навео је да не осећа притисак пред сутрашњу утакмицу.

"Срећан сам што ћу сутра бити актер за мене другог дербија. Да ми је неко рекао пре шест месеци да ћу одиграти два дербија... Моји дечачки снови се полако остварују. Идемо да извучемо максимум, да поштујемо оно што се од нас очекује и видећемо како ће то изгледати. Сви имамо велики мотив, дерби је дерби", рекао је Михајловић.

Репрезентативац Србије из редова црно-белих, Дарко Брашанац, нада се занимљивој утакмици са много голова.

"Желео бих да буде занимљива утакмица са много прилика и голова и да се заврши нашом победом. Велики број утакмица се реши на средини терена, али ни то некад није довољно. Свих 11 играча морају да буду на максималном нивоу, да све линије тима буду синхронизоване, да се сви заједно бранимо и да сви заједно нападамо", рекао је Брашанац.

„Вечити дерби", 151. по реду, игра се у суботу од 18 сати на стадиону „Рајко Митић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара