Победа Њукасла уз гол Митровића, реми Ливерпула

Фудбалери Ливерпула и Вест Бромвич Албиона одиграли су данас нерешено 2:2, док је Њукасл после преокрета савладао Тотенхем са 2:1 у утакмицама 16. кола енглеске Премијер лиге. Александар Митровић стрелац за ”свраке”.

Вест Бромвич Албион је на стадиону Енфилд био надомак тријумфа, али је Дивок Ориги у петом минуту судијске надокнаде ударцем са око 25 метара времена навијачима Ливерпула донео велико славље.

Екипа Јиргена Клопа добро је почела утакмицу и повела у 21. минуту голом повратника у екипу Џордана Хендерсона, али је ВБА до полувремена стигао до изједначења након што је Крејг Досон у 30. минуту искористио грешку голмана Симона Мињолеа после корнера.

ВБА је у судијској надокнади времена првог полувремена постигао нови гол, али су судије после дугих консултација ипак поништиле гол због офсајда.

Друго полувреме на стадиону Енфилд настављено је у истом ритму. Оба тима су играла прилично добро, да би у 73. минуту после корнера Криса Бранта највиши у скоку био Јонас Олсон који је довео ВБА до предности.

Све до самог краја меча деловало је да ће се ВБА кући вратити са сва три бода, међутим, Ориги је у петом минуту судијске надокнаде времена упутио сјајан ударац са дистанце, који је на путу до гола закачио једног дефанзивца гостујуће екипе и преварио голмана Боаза Мајхила.

Њукасл изненадио Спурсе 

Узбудљиво је било и у Лондону, где су се састали Тотенхем и Њукасл који је забележио други узастопни тријумф.

Тотенхем је повео преко Ерика Дајера у 39. минуту, али је Њукасл головима Александра Митровића у 74. и Ајосе Переса у судијској надокнади времена, ком је асистирао српски репрезентативац стигао до преокрета и три бода.

Тотенхем заузима пето место у Премијер лиги са 26 бодова, Ливерпул је девети са 24, док је ВБА 13. са 20, а Њукасл 15. са 16.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво