Нови кикс Милана, победе Кјева и Емполија

Фудбалери Милана поново су разочарали јер су на Сан Сиру ремизирали са Вероном 1:1 (0:0) у утакмици 16. кола италијанске Серије А. Кјево савладап Аталанту са 1:0, док је Еполи боио убедљив против Каприја – 3:0. Касније играју Наполи – Рома и Јувентус – Фиорентина.

Милан ни против последњепласиране екипе Серије А није успео да дође до победе. Екипа Синише Михајловића повела је преко Карлоса Баке у 52. минуту, а бод Верони донео је Лука Тони из једанаестерца у 57. минуту.

Голу Вероне претходило је искључење Најџела Де Јонга, који је скривио пенал и зарадио директан црвени картон.

Бројчано слабији Милан није успео да слави и после новог кикса против последњепласираног тима, тренер Синиша Михајловић биће поново на удару критика јер је и пре овог меча имао ултиматум од управе.

Српски интернационалац Бошко Јанковић ушао је у игру за Верону у 78. минуту.
Милан се после ове утакмице налази на седмом месту са 25 бодова, а Верона је последња, 20. са седам.

Фудбалери Емполија серијом победа побегли су из доњег дома табеле и сада су чак у прилици да се боре за излазак у Европу. Они су убедљиво савладали Карпи (3:0), а блистао је двоструки стрелац и ветеран Масимо Макароне.

Кјево је другим узастопним тријумфом задржао прикључак за водећим екипама Серије А. Екипа из Вероне имала је прилику у 68. минуту из једанаестерца да дође до предности, али је ударац Алберта Палоскија одбранио голман Марко Спортијело.

Ипак, домаћа екипа је преко Словенац Валтера Бирсе у 76. минуту стигла до гола, код ког је асистенцију уписао српски интернационалац Иван Радовановић.

Аталанта је утакмицу завршила са деветорицом играча пошто су Николо Черубин у 66. минуту и Јасмин Куртић у судијској надокнади времена добили црвене картоне.

Кјево након овог тријумфа заузима 11. место са 22 бода, пет мање од петопласираног Јувентуса, док је Аталанта осма са 24.

Резултати и стрелци 16. кола:

Милан - Верона 1:1 (Бака 52. - Тони 56 пенал)
Кјево - Аталанта 1:0 (Бирса 76)
Емполи - Карпи 3:0 (Макароне 46, 61, Сапонара 51)

Субота:
Ђенова - Болоња 0:1 (Росетини 90+2)
Палермо - Фрозиноне 4:1 (Голданиђа 5, Васкез 17, Трајковски 60, Ђилардино 86 - Самарко 24)
Удинезе - Интер 0:4 (Икарди 23, 84, Јоветић 31, Брозовић 87)
Сасуоло - Торино (одложено)

Вечерас:
Наполи - Рома (18 сати)
Јувентус - Фиорентина (20.45)

Понедељак:
Лацио - Сампдорија (20.45)

Табела: Интер 36 бодова, Фиорентина 32, Наполи 31, Рома 28, Јувентус 27, Сасуоло 26...

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво