Читај ми!

Ћурчић: Размишљамо само о фудбалу

Селектор Србије Радован Ћурчић рекао је да нема разлога да екипа размишља о било чему другом осим о фудбалу када је реч о сутрашњој утакмици против Албаније, преноси Бета.

"Спремили смо се за све, немамо ниједан разлог да размишљамо о било чему другом осим о фудбалу. Све друго поред фудбала оставићемо са стране. Не треба да трошимо енергију на оно што се неће догађати на терену", рекао је Ћурчић на конференцији за новинаре у Тирани, преноси Бета.

Србија ће у четвртак као гост играти са Албанијом у Елбасану, у претпоследњој утакмици квалификација за Европско првенство. Званична конференција за новинаре, која је одржана у хотелу где су смештени извештачи из Србије, прошла је са великим тензијама, пошто је аутобус са српским фудбалерима каменован на путу са аеродрома.

Ћурчић је рекао да је било мање посла у припреми сутрашње утакмице него неких претходних репрезентације Србије.

"Ову утакмицу је лакше спремити него на пример ону са Јерменијом без публике. Играчи су мотивисани и надам се да велика жеља да се направи резултат неће прерасти у нешто друго", рекао је Ћурчић. Селектор је додао да нема дилему око тима и да зна којих ће 11 играча почети утакмицу.

Он је казао да је Албанија показала да је екипа за поштовање, али да верује да Србија може да победи. Србија је одавно остала без шансе за пласман на Европско првенство, али је Ћурчић рекао да то нема везе.

"Веома смо мотивисани, били смо и пре Јерменије, Данске или Португалије. Ми смо у фази стварања, за разлику од Албаније, која је константна током квалификација", рекао је Ћурчић.

Ћурчић је истакао да не осећа притисак пред сусрет са Албанијом, да ужива у свом послу и да је свестан да ће "једног дана отићи".

"Не мислим да ми је ова утакмица пресудна, не резмишљам о томе. Апсолутно не осећам притисак са те стране. Без позитивне треме, с друге стране, нема доброг резултата", навео је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара