Читај ми!

Манчестер јунајтед победио Ливерпул

Фудбалери Манчестер јунајтеда победили су данас на свом терену Ливерпул са 3:1 у последњој суботњој утакмици петог кола енглеске Премијер лиге.

Голове за Јунајтед постигли су Дејли Блинд у 49. минуту, Андер Ерера у 70. из једанаестерца и Антоан Мартијал у 86. Једини гол за Ливерпул постигао је Кристијан Бентеке у 84.

У првом полувремену није било уопште узбуђења. Битка се углавном водила на средини терена, а ни једна екипа није успела да упути шут ка голу ривала.

Домаћин је до предности дошао из прве прилике. Хуан Мата је извео корнер са леве стране и на ивици шеснаестерца је пронашао Блинда, који је из прве шутирао и јаким ударцем савладао Симона Мињолеа.

Ливерпул је после примљеног гола заиграо офанзивније и створио две добре прилике, али Дени Ингс није успео да савлада Давида де Хеу, који је по први пут ове сезоне стајао на голу Јунајтеда.

Манчестер је у 70. минуту дуплирао предност из једанаестерца, а сигуран извођач био је Ерера. Минут раније Джо Гомез је у казненом прстору оборио управо шпанског фудбалера.

Ливерпул је у 84. минуту успео да смањи заостатак преко Бентека, који је сјајним "маказицама" са око 15 метара савладао Де Хеу.

Коначан резултат два минута касније поставио је Мартијал, коме је ово био деби у дресу Манчестера.

Манчестер јунајтед се налазина деоби другог места са Арсеналом, а обе екипе имају по 10 бодова, пет мање од Манчестер ситија, док је Ливерпул девети са седам бодова.

Раније данас Арсенал је савладао Стоук са 2:0, док је теже него што се очекивало лидер на табели Манчестер Сити славио у Лондону против Кристал Паласа (0:1).

Резултати и стрелци 5. кола Премијер лиге:
Евертон - Челси 3:1 (Нејсмит 17, 22, 83 - Матић 36)
Арсенал - Стоук 2:0 (Волкот 31, Жиру 85)
Кристал Палас - Манчестер Сити 0:1 (Ихеначо 90)
Норич - Борнмут 3:1 (Жером 35, Хулахан 52, Џевис 67 - Кук 81)
Вотфорд - Свонси 1:0 (Игало 59)
Вест Бромвич - Саутепмптон 0:0
Манчестер Јунајтед - Ливерпул 3:1 (Блинд 49, Ерера 70, Марсијал 86 - Бентеке 84)
Недеља:
Сандерленд - Тотенхем (14.30)
Лестер - Астон Вила (17)

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара