Читај ми!

Ћурчић позвао четворицу дебитаната

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурчић позвао је најјачи састав за квалификациону утакмицу против Јерменије и пријатељску против Француске, а на његовом списку налазе се четворица дебитаната. Меч против Јерменије игра се 4. септембра у Новом Саду, а пријатељски меч против Француске играће се 7. септембра у Бордоу.

На репрезентативном списку од 25 играча први пут су се нашла четворица играча од којих су тројица дефанзивци.

Ћурчић је одлучио да прилику први пут пружи Марку Петковићу из Црвене звезде, Урошу Спајићу из Тулуза, Милошу Косановићу из Мехелена и Дарку Брашанцу из Партизана.

Позив у А тим после сјајних партија на Светском првенству за омладинце на Новом Зеланду и старту сезоне добио је још једна играч Партизана Андрија Живковић, а у национални тим се после повреде вратио и Љубомир Фејса. 

Србији ће меч против Јерменије 4. септембра у Новом Саду бити 100. који игра као самостална држава. Утакмица ће се играти без присуства публике због казне УЕФА.

Репрезентација је последња у квалификационој Групи И са минус два бода и нема шансе да се пласира на Европско првенство у Француској. Прва у групи је Португалија са 12 бодова. 

Ћурчић: Желимо да вратимо веру у репрезентацију Србије

Селектор фудбалске репрезентације Србије Радован Ћурцић рекао је да ће остатак квалификација за Европско првенство послужити као припрема за наредни циклус и поручио да ће победа над Јерменијом вратити екипи самопоуздање.

"После одлуке суда у Лозани изгубили смо и минималне шансе да се нађемо на првенству Европе, у претходним месецима правили смо анализе за Светско првенство, а остатак квалификација искористићемо како бисмо се припремили за следећу годину. Нажалост ситуација је таква и урадићемо све да подигнемо самопоуздање и психичку стабилност. Без обзира на то не стварамо алиби и желимо да вратимо веру у репрезентацију", рекао је Ћурчић на конференцији за медије.

Селектор је образложио позиве дебитантима Марку Петковићу и Милошу Косановићу.

"Имамо проблем са централним бековима, а Косановића смо пратили годинама, имао је континуитет у Пољској и Белгији. Петковић излази из повреде, усталио се у Звезди, био је вођа младе репрезентацији и има квалитет за А селекцију. Хоћемо да га интегришемо на овај начин. Све је на њима, да се доказују на утакмицама и да видим њихову слику. Одлучио сам се за играче који су бележили успехе са младом и омладинском селекцијом", објаснио је Ћурчић.

Његови изабраници ће утакмицу против Јерменије играти пред празним трибинама стадиона у Новом Саду због казне УЕФА после нереда на мечу против Албаније.

"Специфична ситуација, посебно се то видело на утакмици са Данском. Морамо да се прилагодимо и немамо право за изговор пред празним трибинама. Пред нама су две тешке утакмице, свесни смо да Јермени нису атрактиван противник, али су тешко губили бодове. Веома нам је битна победа против Јерменије", поручио је српски селектор.

Ћурчић је додао да није незадовољан партијом својих изабраника у поразима од Данске и Португалије, иако је признао да је било доста грешака.

"Желимо да научимо да се такмичимо и побеђујемо. Нисмо били способни да окренемо утакмице у нашу корист, направили смо пуно грешака. Евидентно је да имамо проблем са играчима који немају континуитет у својим клубовима и надам се да ће њихова форма дуже трајати. То је случај био и ранијих година. Један или два резултата могу много да нам донесу", закљуцио је Ћурчић.

Фудбалери Србије у квалификацијама за првенство Европе играју против Јерменије 4. септембра у Новом Саду, док три дана касније путују у Бордо на пријатељски меч са Француском. 

Списак селектора Ћурчића:

Голмани: Владимир Стојковић, Жељко Бркић и Предраг Рајковић.

Одбрана: Бранислав Ивановић, Александар Коларов, Ненад Томовић, Никола Максимовић, Петковић, Иван Обрадовић, Спајић и Косановић.

Средина: Немања Матић, Љубомир Фејса, Немања Гудељ, Радосав Петровић, Лука Миливојевић, Филип Костић, Душан Тадић, Адем Љајић и Брашанац.

Напад: Зоран Тошић, Андрија Живковић, Александар Митровић, Лазар Марковић и Петар Шкулетић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара