Читај ми!

Да ли се "мушема" враћа у Храм?

Српски шампион, екипа Партизана, има лепу прилику (али нимало лак задатак) да надокнади гол заостатка из првог меча против белоруског првака БАТЕ Борисова и тако обезбеди себи треће учешће у Лиги шампиона, као и све пропратне ефекте једног таквог подвига – 14 милиона евра, свеукупни развитак клуба, раст угледа српског фудбала... Сусрет почиње у 20.45, директан пренос је на нашем Првом програму.

Фудбалери Партизана играју "утакмицу сезоне". И то, парадоксално може да зазвучи, другу такву утакмицу у августу. Прва "утакмица сезоне" била је она против Стеауе, у којој су црно-бели савладали великог ривала у спектакуларном амбијенту у Хумској и себи обезбедили европску јесен. Управо је то био и основни циљ пред почетак такмичења.

Међутим, сада, када су дошли тако близу највећег успеха коме се европски клубови могу надати – пласмана у најјаче клупско такмичење на свету, у Лигу шампиона – јасно је да жеље нису спласле. Дуел у Борисову пре осам дана показао је да Партизан, у најмању руку, може да игра са белоруском екипом. Троструки учесник Лиге шампиона у последње четири године јесте састав који је, изузимајући своју хомогеност и тактичку дисциплину, у много чему вероватно благо инфериорнији у односу на Стеауу. Партизан је, иако са играчем мање 45 минута, могао да постигне гол у Белорусији. Примио је још један гол након прекида, што би, како су фудбалери Партизана након меча сами рекли, врло могуће било избегнуто да је управо Јевтовић био на терену.

Било како било, БАТЕ јесте био и остаје фаворит у односу на екипу Зорана Милинковића, али остаје утисак да Партизан, ако одигра близу горње границе својих могућности, може да савлада и последњу препреку и након 2003. и 2010. године поново заигра у Лиги шампиона.

Оно што је важно, тим Партизана је комплетан, изузимајући наравно суспендованог Јевтовића. Трибине ће бити крцате, с обзиром на то да су карте распродате још у понедељак.

"Желимо да 'мушему' вратимо у Београд. Партизан ће играти нападачки, тражићемо гол или два, али контролисаћемо и остале делове терена. Свестан сам да ће нам много умећа и памети бити потребно. БАТЕ ће играти организовано и стрпљиво, а главни њихов покретач је Хлеб. Веома искусан играч, његово присуство екипи много значи", поручио је Зоран Милинковић.

"Партизан је добро организована екипа са добрим фудбалерима, али верујем у своје играче. Гол из прве утакмице јесте предност, али није превелика. Током утакмице свашта може да се догоди и једна ситница може да промени ситуацију и донесе победу. Надам се мојој екипи", рекао је Јермакович.

Утакмица Партизана и БАТЕ Борисова почиње у 20.45 и можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара