Читај ми!

Плеј-оф за пласман у Лигу Европе

Викторијина три гола у мрежи слабе Војводине

Викторија Плзењ – Војводина 3:0 (крај). Фудбалери Војводине доживели су убедљив пораз у Чешкој против домаће Викторије из Плзења – 3:0. Два гола Копица, један Ванека. Реванш је за седам дана у Новом Саду.

Фудбалери Војводине убедљиво су изгубили од чешке Викторије са 3:0, у првој утакмици баража за Лигу Европе.

Стрелци у Плзењу били су Јан Копиц у 25. и 82. и Ондреј Ванек у 51. минуту. Реванш ће се играти следећег четвртка у Новом Саду.

Новосадска екипа је бојажљиво почела сусрет пред пуним стадионом Досан арена, али су нервозни били и домаћи играчи.

Војводина је прву прилику у првом полувремену имала у 12. минуту, када је Александар Станисављевић шутнуо преко гола са 20 метара.

Чешки тим је у 21. минуту имао одличну шансу преко Патрика Хрошовског, чији је шут изблокиран, иако је дуго био сам у Војводинином казненом простору.

Викторија је повела у 25. минуту после уигране акције из конера. Јан Коварик је центрирао са леве стране до Франтишека Рајторала, који је био сам на 25 метара и из волеја убацио у шеснаестерац, где је Копиц одлично реаговао и шутем из прве савладао Срђана Жакулу.

Гости су након примљеног поготка имали две мање шансе, али је добро бранио Матуш Козачик шутеве Станисављевића и Огњена Ожеговића.

Велике шансе домаћи фудбалери имали су у 40. и 43. минуту. Прво је Колар лоше шутирао иако је био сам испред противничког гола, а потом је Жакула одлично одбранио ударац Ванека.

Домаћин је агресивно почео друго полувреме и већ на почетку имао неколико добрих прилика, али није успела да их искористи.

Предност Викторији од 2:0 Ванек је донео пошто је лопта након његовог шута са 20 метара закачила једног одиграча Војводине и преварила Жакулу.

Војводина је након тога покушавала, али није направила ниједну озбиљнију шансу, док је Викторија имала неколико и да убедљивије победи, али је Жакула добро бранио.

Коначних 3:0 поставио је Копиц својим другим голом у 82. минуту, када је после одличног центаршута Милана Петржеле остао сам пред голмана Војводине и лако га савладао.

Утакмици у Плзењу, поред десетак хиљада домаћих, присуствовало је и око 300 навијача новосадског клуба.

Овако је протекао меч у Плзењу:

22.37 - Крај меча, Викторија је победила Војводину у Плзењу са 3:0. 

22.27 - 3:0 за домаћи тим, поново је стрелац био Копиц у 82. минуту након лепе акције. Веома тешка ситуација за српски тим... 

22.18 - Нова велика шанса за Плзењ, Дуриш је несхавтљиво остао сам и главом са три метра упутио ударац али је поново био сјајан Жакула и изабцио лопту у корнер. 

22.00 - Пушкарић је био у доброј прилици у казненом простору домаћина, али је његов шут изблокиран. Након корнера који је потом уследио није било већих узбуђења. 

21.57 - ГОООЛ, 2:0 за Плзењ! Стрелац је у 51. минуту био Ванек након ударца са 16-17 метара. Жакула је овог пута био немоћан... 

21.52 - Настављен је меч... 

21.35 - Крај првог полувремена, Викторија води портив Војводине са 1:0. 

21.29 - Велика прилика за домаћи тим - Колар је изашао очи у очи са Жакулом на неких 5-6 метара од гола али није био прецизан.

21.20 - Одмах након тога Пушкарић шаље добар центаршут, али ударац Ожеговића главом није био толико опасан по гол чешке екипе. Ослободила се Воша притиска... 

21.19 - Нови покуша Станисављевића, али ударац који је овога пута ишао у оквир гола није био довољно јак да угрози Козачика. 

21.13 - ГООООЛ, води Плзењ са 1:0.

Након уигране комбинације после прекида Рајторал шутира, али лопта долази до Копица који се најбоље снашао у казненом простору Воше и успева да прецизним ударцем савлада Жакулу. 

21.11 - Нови притисак домаћих, који су упутили два шута и извели два корнера за само два минута. Срећом, одбраниле су се "лале". 

21.03 - Први конкретан покушај Војводине након шута Станисављевића са 20-ак метара, али. поред гола...

21.00 - Бољи почетак домаћина, који је опаснији и конкретнији на старту меча. Две ситуације су биле по гол Жакуле, али срећом мрежа се није тресла.  

20.50 - Почео је меч... 

20.45 - У овим саставима ће екипе започети вечерашњи меч:

ВИКТОРИЈА: Козачик - Рајторал, Хубник, Прохашка, Лимберски - Ванек, Хрошовски - Колар, Копиц, Коварик - Дуриш.

ВОЈВОДИНА: Жакула - Василић, Панков, Ђурић, Настић - Секулић, Максимовић - Иванић, Станисављевић, Пушкарић - Ожеговић.

20.30 - Још 15 минута до почетка меча у Плзењу... 

"Лале" у меч улазе охрабрене након што су елиминисале италијанску Сампдорију и желе да још једним добрим изадњем у два меча овог пута против чешког шампиона обезбеде јесен у Европи.

Директан пренос меча из Плзења је на Првом програму РТС-а.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара