Једна лопта - једно игралиште: Олимпија најбоља у Фочи

Победници традиционалног међународног турнира у Фочи су кадети љубљанске Олимпије, који су у финалу савладали Жељезничар после бољег извођења пенала.

Кадети љубљанске Олимпије победници су традиционалног, 11. по реду, међународног турнира за младе Football friends у Фочи, у Републици Српској.

Олимпија је у финалу такмичења које су општина Фоча и Football friends поново иницирали од 2005. године, као наставак турнира који је игран у бившој СФРЈ у периоду од 1978 - 1989. године, победили сарајевски Жељезничар са 4:3, после извођења пенала.

Током овогодишњег такмичења одржан је и панел под називом "Једна лопта - једно игралиште" на којем су учествовали представници клубова учесника турнира и први пут представљена је јединствена Декларација о универзалном поштовању фудбалског пријатељства "Једна лопта - Једно игралиште".

Сам турнир промовише вредности фер-плеја, толеранције и дружења међу младима и за циљ има промовисање региона и општине Фоча.

Такође, повечање квалитета сарадње и организације различитих социјалних и етничких структура кроз промовисање спорта (фудбала) као важне карике у ланцу који спаја младе људе, различитих националних структура и вера.

За најбољег играча турнира проглашен је чувар мреже Љубљанчана Аљон Керец, који је уједно награђен и за најбољег голмана, док је са три гола епитет најбољег стрелца понео Домагој Прпић из Ријеке. Треће место освојила је Ријека победом против домаће Сутјеске 1:0.

На овогодишњем турниру учествовали су и Црвена звезда, Војводина, Сарајево и Будућност.

Досадашњи победници турнира су: 2005: Црвена звезда (Србија), 2006: Вардар (Македонија), 2007: Гроклин (Пољска), 2008: Будућност (Црна Гора), 2009: Њукасл (Велика Британија), 2010: Њукасл (Велика Британија), 2011: Црвена звезда (Србија), 2012: Динамо (Хрватска), 2013: Свонси (Велика Британија), 2014: Будућност (Црна Гора).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара