Гвардиола: Швајнштајгер није био спреман три године

Бастијан Швајнштајгер је једно од неколико појачања Манчестер јунајтеда овог лета. Долази као шампион света, бивши фудбалер моћног минхенског Бајерна, али постоји одређена бојазан да његов учинак на терену неће бити толико велики. Наравно, разлог су његови проблеми са повредама...

Бастијан Швајнштајгер није био потпуно спреман три године. Тако барем тврди његов бивши учитељ у Баварској, Пеп Гвардиола.

Популарни Швајни, који има 31 годину, прешао је на Олд трафорд у трансферу вредном око 12 милиона фунти. Читаву каријеру је провео у Бајерну, а протеклих неколико сезона је имао наглашених проблема са физичком немогућношћу да одговори захтевима утакмица и тренинга.

„Када нема проблема са повредама, потпуно сам уверен у његове способности. Он је врхунски играч и играће јако добро за Манчестер јунајтед", рекао је Пеп Гвардиола.

„Нажалост, током последње три године није био у најбољем стању. Играће заиста добро у Јунајтеду, заиста се надам да ће се то догодити", закључио је каталонски стручњак.

У проналаску праве форме Швајнштајгеру ће помоћи Луј ван Гал, који га је тренирао у Бајерну од 2009. до 2011. године.

Након повратка из Бразила 2014. године, Швајнштајгер је успео да сакупи само 20 мечева у Бундеслиги за Бајерн. Од 12 мечева у Лиги шампиона, одиграо је шест.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара