Читај ми!

Звезда причала са Жигићем и Красићем, али...

Миодраг Гроф Божовић обавио је прозивку и означио почетак припрема Црвене звезде за нову сезону. Окрњен састав (истина, много играча је повређено или са својим репрезентативним селекцијама) намеће причу о појачањима у Љутице Богдана. Звездан Терзић је истакао да је било разговора са Николом Жигићем и Милошем Красићем, али да није превише реално да они дођу у клуб.

Фудбалери Црвене звезде почели су припреме за наредну сезону, а нови тренер Миодраг Божовић на првом тренингу имао је на располагању 22 играча, укључујући и шесторицу омладинаца.

Звезда ће првих неколико дана тренирати у Београду, а потом следи одлазак у стару базу - Терме Чатеж у Словенији.

За разлику од претходне сезоне на прозивци није било Дарка Лазовића, Милоша Босанчића и Александра Катаија, а није се појавио ни Џошуа Паркер, који ће извесно напустити црвено-беле.

Оправдано, због обавеза на Првенству света за омладинце одсутни су били Предраг Рајковић, Марко Грујић, Вукашин Јовановић и Филип Манојловић, док су са младом репрезентацијом, која ће играти на шампионату Европе у Чешкој Александар Ковачевић и Марко Петковић.

Накнадно ће доћи Вукан Савићевић, који има утакмицу за младу селекцију Црне Горе, а из истог разлога касниће и Македонац Данијел Аврамовски.

На првом тренингу радили су: Дамир Кахриман, Александар Луковић, Дарко Лазић, Лука Јовић, Саво Павићевић, Мамаду Мбођ, Милош Цветковић, Марко Мијаиловић, Михаило Ристић, Душан Анђелковић, Милош Стојановић, Ненад Гаврић, Петар Орландић, Виктор Оњило, као и појачање из Сутјеске Владимир Јововић.

На располагању Божовићу су и шесторица омладинаца: Јован Вићић, Никола Јовановић, Ненад Цветковић, Душан Живковић, Златко Иличић и Лазар Туфегџић.

Звезда ће првих неколико дана тренирати у Београду, а потом следи одлазак у стару базу - Терме Чатеж у Словенији.

Терзић: Причали смо са Жигићем и Красићем, али...

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић потврдио је да су вођени преговори са некадашњим репрезентативцима Николом Жигићем и Милошем Красићем, али да је јако тешко очекивати да се ти трансфери реализују.

"Разговарали смо са Жигићем и Красићем, то су играчи који би донели квалитет, али ипак није лако довести играча који у иностранству више зарађује на месечном нивоу, него што би у Звезди добио за годину дана. Проблем је и чињеница да имају породице, дуго су у иностранству, деца иду у школу", изјавио је Терзић на почетку припрема за нову сезону.

Он је додао да Звезда неће журити са појачањима, јер је тренер Божовић инсистирао да се нико не доводи док се не упозна са тимом.

"Надамо се да ће Катаи да се врати, пошто смо са Олимпијакосом направили договор. Имамо динамику и планове, а жеље су Гаћиновић, Иванић и Срнић. Међутим, и њих је тешко довести, тренутно ни физички нису ту, имају чврсте уговоре и у раскораку смо између жеља и могућности".

Што се тиче доласка Милана Родића, он жели да дође, направљен је договор, али Зенит отежава ситуацију јер желе да почне припреме са клубом.

Према Терзићевим речима клуб ће урадити све да петорица младих - Рајковић, Јовић, Ристић, Грујић и Јовановић остану, бар још једну сезону.

"У случају добре понуде, инсистираћемо да сваки од њих остане бар још сезону на позајмици", поручио је он.

Божовић: Не смемо погрешити са појачањима

Тренер црвено-белих Миодраг Божовић рекао је да екипа, уз два-три појачања, може да се бори за шампионску титулу.

"Гледао сам доста утакмица, отишао је практично само Лазовић, уз неколико појачања очекујем борбу за највиши пласман", истакао је он и додао да ће учинити све да се оствари што бољи резултат на европској сцени.

Божовић је навео и да никако не сме да се направи грешка приликом избора појачања.

"Не желимо да се појачамо само да бисмо то рекли. Више ће се знати када видим са чиме располажем, а формирање тима требало би да се заврши до почетка првенства", поручио је Божовић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво