Милинковић-Савић: Издигли смо се изнад свих проблема

Омладински репрезентативац Србије Сергеј Милинковић-Савић рекао је да је победа против Малија (2:0) скинула велики притисак са екипе и поручио да пласман у осмину финала шампионата света зависи од његовог тима.

Везиста Генка у 27. минуту био је стрелац гола из слободног ударца, а коначан резултат поставио је Станиша Мандић у 74. минуту.

"Много се лепо осећам после победе, пао нам је са леђа велики психолошски притисак који смо имали након пораза од Уругваја. Ипак, доказали смо да имамо снаге да се издигнемо изнад свих проблема и сада је све поново у нашим рукама. Срушили смо баријеру и верујем да ћемо у наставку првенства бити још успешнији", рекао је Милинковић-Савић за сајт ФСС.

Према његовим речима тријумф над афричким представником неће бити од великог значаја уколико се то не потврди у мечу са Мексиком.

"То ће нам свима бити једна од најважнијих утакмица у каријери", истиче Сергеј Милинковић-Савић.

Он је казао да је пресрећан због гола против Малија, првог у историји Србије на омладинским светским шампионатима.

"Проценио сам да би требало да шутирам по земљи, а доста људи ме је питало да ли смо увежбавали на тренингу, померање играча у живом зиду... Видео сам на снимку да је све испало одлично, а о томе смо се договорили на лицу места, да саиграчи засметају голману. Успело је, пресрећан сам и због тог гола, али још више због наше победе".

Омладинцима Србије потребан је реми против Мексика како би обезбедили пласман у осмину финала, пошто имају најбољу гол разлику у Б групи где сви имају по три бода.

"Добили смо јако пуно похвала, знамо да нас Србија прати и навија, а надам се да то враћамо трудом на терену. Уживамо на СП, за мене лично ово је невероватан догађај. Имам и златну медаљу из Литваније, али све ово што се дешава на Новом Зеланду је заиста нешто посебно. Сада нас само занима Мексико, не желимо да причамо о крајњим дометима, већ идемо корак по корак. Мала смо држава, за нас је одличан резултат што смо међу 24 најбоље репрезентације, али и поред тога морамо да тежимо ка највећим циљевима", закључио је Милинковић-Савић.

Утакмица 3. кола Д групе између Србије и Мексика игра се у суботу од 6 сати по нашем времену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара