Читај ми!

Гудељ: Србија мора да буде међу најбољима у Европи

Фудбалски репрезентативац Србије Немања Гудељ сматра да је овај тим квалитетнији од селекције Данске и да заслужује много бољи пласман у квалификацијама за Европско првенство у Француској.

"Често су ме питали и у Холандији шта се догађа са нашом репрезентацијом. Нисам умео да им одговорим. Исти одговор имам и сада. У првој утакмици против Данске у Београду догодио нам се несхватљив и необјашњив пад. Данци нису бољи од нас, то гарантујем. Наш тим би морао да буде међу најбољима, не само у квалификационој групи, већ у европском фудбалу", рекао је Гудељ новинарима у београдском хотелу "Краун Плаза".

Србија се после четири одиграна кола налази на четвртом месту на табели са само једним освојеним бодом, а испред ње су Португалија (девет), Данска и Албанија (по седам).

"Тешко нам пада све ово што се догађа репрезентацији. Желим да верујем да ће убрзо уследити преокрет", додао је Гудељ. Он је недавно склопио уговор са холандским великаном Ајаксом.

"Ајакс ме је највише желео, био је најагресивнији у преговорима и у договору са породицом и агентом, изабрао сам прелазак у Амстердам. Верујем и надам се да ћу имати успеха као и у претходна два клуба. Посебно ме радује што ће у Ајаксу бити и мој млађи брат", рекао је Гудељ.

Нападач Саутемптона Филип Ђуричић нагласио је да у репрезентацији не постоји играч који на свакој утакмици није дао максимум и на пати због последњих резултата.

"Сви желимо победе, бодове, играње у доброј атмосфери. Молим само око тога да не буде неспоразума. А све остало, а има много тога, мора да буде много боље. Као професионалци морамо да изнесемо терет морања, да амортизујемо некако тај негативан став према нама.
Самопоуздање се најлакше гради кроз утакмице. Ево, имамо их две на располагању, права прилика да се утисак попорави", рекао је Ђуричић.

Везиста Бенфике Љубомир Фејса рекао је да Србија има квалитет за много боље резултате.

"Много тога непријатног догодило се репрезентацији. И на терену и око њега. А знам сигурно да имамо квалитет за много више. Не треба сада много живети у прошлости. Морамо сву снагу да усмеримо на актуелни тренутак и урадимо све да у Данској освојимо бодове и променимо ситуацију у квалификацијама, у нашу корист", рекао је Фејса. Он је додао да је пресрећан сам због опоравка од тешке повреде и повратка на терен.

"Нажалост, већ сам имао такво искуство у каријери, знао сам шта ме чека, припремио сам се психолошки, али заиста је опет било јако тешко да се издржи све. Најбитније, све је прошло, све је иза мене, поново сам у репрезентацији где се увек јако лепо осећа", додао је Фејса.

Орлови ће у Београду боравити до петка, кад се у поподневним сатима селе у Беч, где ће два дана касније одиграти пријатељски меч против репрезентације Азербејџана.

Квалификациона утакмица против Данске на програму је 13. јуна у Копенхагену.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара