Божовић представљен, испунио животну жељу

Миодраг Гроф Божовић представљен на стадиону "Рајко Митић". Имао сам две животне жеље - да водим Будућност и Звезду. Сада сам и другу испунио, рекао је црногорски стручњак. Божовић открио како је добио надимак Гроф и појаснио ситуацију из 2007. године, када био врло близу клупе Звезде.

Нови тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да му се доласком на клупу црвено-белих испунила животна жеља и поручио да га не плаши то што су његови претходници често били смењивани.

"Имао сам две животне жеље - да тренирам Будућност и да тренирам Звезду. Сада ми се испунила и ова друга жеља. Покушаћу да оставим велики траг, пошто као играч нисам то успео. Надам се да ћу бити успешнији као тренер него као играч", рекао је Божовић новинарима на стадиону "Рајко Митић".

Црногрски тренер открио је да је 2007. године био на корак од преласка у Црвену звезду, али да га је спречио предуговор са Дњепром.

"Тадашњи спортски директор Иван Аџић желео је да ме доведе како бих водио екипу до краја превенства, два - три месеца. Имао сам потписан предуговор са Дњепром, али сам од Украјинаца тражио да их преузмем на почетку следеће сезоне. Договорио сам се са Звездом, прославио, али Дњепар ми није дозволио", навео је Божовић.

Божовић је за Звезду играо од 1992. до 1994.године и освојио је Куп.

На новинарску примедбу да су од 2009. године "са црвеним тепихом" дочекивани у Звезди и Владимир Петровић, Роберт Просинечки, Александар Јанковић и Ненад Лалатовић и да су сви одлазили због неуспеха, Божовић је рекао:

"Па нико није умро од њих", рекао је Божовић и изазвао смех у препуном медија центру на нашем највећем стадиону.

Он је пре Звезде тренирао московску Локомотиву, а новинарима је потврдио да је желео да направи паузу из здравствених разлога.

"Хтео сам да паузирам шест месеци због проблема са леђима, али нисам могао да одбијем понуду Звезде", рекао је Божовић.

Он каже да је свестан да ће га само добри резултати задржати на клупи.

"Тренери су потрошна роба и када нема резултата он је крив, ако њега не буде, не може да се правда. Свестан сам да од тренера доста зависи, али не могу ништа да изгубим. Знате, постоје само две могућности - да будемо први и да будемо други, а ја у каријери никад нисам ни био други", рекао је Божовић.

Он је рекао да не познаје много ситуацију у српском фудбалу и Звезди, али је навео да то не мора да буде мана.

"Нисам много обавештен, али то може да буде позитивна ствар, поготово за играче, пошто ће сви имати исти статус и кренути од нуле. Наравно, неке играче знам, али без обзира на то, играће они који су најбољи. Ако желимо да направимо резултат, морамо да мислимо само на себе, да направимо толико добру екипу која неће морати да размишља о противнику", рекао је Божовић.

Представљање је обављено пред великим бројем новинара и сниматеља који су тренеру постављали бројна питања, али он поново није желео да прича о појачањима.

"Не желим да лицитирам именима. Знате, данас један просечан играч кошта око три милиона евра и у фудбалу се све врти око новца. Тешко је купити квалитетног играча за мале паре, али у свему томе увек има могућности и емоција код неких, па тако неки играчи 'експлодирају' у некој екипи. Ја сам пре за то да се доведе један добар него четири који ће само да попуњавају тим", рекао је Божовић.

Он је најавио да ће ускоро бити именован спортски директор, који ће бити спона између њега и руководства клуба.

"Волим да радим са младим играчима, пошто су жељни доказавиања и нису 'намазани' као старији. Искусни играчи су као пас који пред умирања жели да уједе газду", нашалио се Божовић.

Овај тренер познат је и под надимком "Гроф", а новинарима је испричао како га је добио.

"Када сам играо у Звезди на тренинге сам увек долазио носећи кравату, тако да су ме новинари Спорта Мирко Врбица и Јован Јовановић звали 'гроф од Црне Горе'", објаснио је он.

Генерални директор Звезда Терзић рекао је да циљ за предстојећу сезону смањивање дуга, улагање у омладинску школу и освајање шампионске титуле.

"Иза нас је најтежа сезоне у историји клуба, Звезда је клинички била мртва прошле године, променили смо структуру дуга и платили 10 милиона евра за УЕФА мониторинг. Желимо да реконструишемо играчки кадар, зато смо довели Божовића да нападнемо титулу", рекао је Терзић и поручио да је тренутни дуг 42 милиона евра.

Окупљање играча заказано је за 12. јун. Екипа ће 16. отићи у Словенију на припреме и тамо остати 10 дана, а већ 2. јула почиње квалификације за Лигу Европа.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара