"Виола" иде ка Европи, Рома преузела друго место

Фјорентина лако савладала Чезену и преузела четврту позицију која отвара врата Лиге Европе. Рома преотела другу позицију од градског ривала Лација. Интер поново разочарао. Ди Натале ушао у историју.

Фудбалери Фјорентине победили су у Фиренци екипу Чезене са 3:1 (2:0) у 34. колу Серије А и тако преузели четврто место које води у квалификације у Лигу Европе.

Екипа Вићенца Монтеле искористила је јучерашњи пораз Сампдорије од Јувентуса и прилично лако тријумфовала над Чезеном. Најзаслужнији за нова три бода био је словеначки фудбалер Јосип Иличић, стрелац два гола.

Још једна промена се десила на врху табеле, након што је Лацио ремијем у Бергаму против Аталанте (1:1) препустио другу позицију Роми.

Рома је славила на свом терену против Ђенове са 2:0 и вратила се на место на којем је провела већи део сезоне.

Удинезе је победио у Верони минималним резултатом, а домаћи тим је меч завршио са два играча мање због црвених картона Сале и Маркеза.

Маестрални гол за победу, "штиклом", постигао је Антонио ди Натале, којем је ово био 206. гол у Сержији А. Тако је 37-годишњи Ди Натале ушао у историју италијанског фудбала, јер је престигао до данас најбољег стрелца Роберта Бађа.

Фудбалери Интера су још једном разочарали одигравши на Сан Сиру 0:0 са Кјевом.

Резултати и стрелци 34. кола Серија А:

Рома–Ђенова 2:0 (Думбија 35, Флоренци 90)

Аталанта–Лацио 1:1 (Биава 49 – Пароло 77)

Фјорентина–Чезена 3:1 (Иличић 31 пенал, 35, Ђилардино 56 – Родригез 59)

Верона–Удинезе 0:1 (Ди Натале 62)

Интер–Кјево 0:0

Вечерас:

Наполи–Милан (20.45)

Сутра:

Каљари–Парма (20.45)

Јуче:

Сампдорија–Јувентус 0:1

Сасуоло–Палермо 0:0

Табела: Јувентус 79 бодова, Рома 64, Лацио 63, Наполи 56, Фјорентина 52, Сампдорија 51, Ђенова 50, Интер 49, Торино 48, Милан и Палермо по 43, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво