Милинковић: Нови корак ка титули

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да су његови фудбалери физички и емотивно "испражњени" после утакмице са Црвеном звездом, али да ће покушати да победе Јагодину и направе још један корак ка титули.

"Емотивно и физички смо испражњени после дербија, што је нормално. На распоред не можемо да утичемо. Покушаћемо да освојимо три бода и направимо још један корак ка циљу, а то је титула", рекао је Милинковић на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.

Црно-бели ће се у среду у ванредном, 25. колу српског првенства састати са Јагодином, четири дана након ремија без голова у са Звездом, после чега је Партизан задржао пет бодова предности у односу на "вечитог" ривала.

"Нема разлога за еуфорију, још нисмо освојили титулу. Идемо утакмицу по утакмицу. Само желим да моји момци наставе да овако бране боје свог клуба, то је најважније", истакао је Милинковић.

Он је оценио да је његова екипа могла до бољег резултата у мечу са Црвеном звездом.

"Могло је боље у дербију, можда је Партизан могао и са више да изађе из те утакмице. Били смо ближи победи, али никада није лако победити Звезду. Међутим, тај меч је за нама и једино о Јагодини размишљамо и то како да што боље припремимо ту утакмицу", казао је Милинковић.

Партизан се након утакмице са Звездом жалио на суђење Милорада Мажића, а клуб је издао и саопштење оценивши да су црно-бели оштећени за пенал.

"Мажића изузетно ценим, показао је велики квалитет неколико година уназад. Не бих да звучи као алиби, тренери то не могу да коментаришу, али мислим да је стручна јавност оценила да је био пенал", рекао је Милинковић.

Леви бек црно-белих Владимир Волков посебно је био љут на Мажића након дербија, рекавши између осталог да је арбитар "нарцис" и "препотентан". Милинковић је стао у одбрану свог играча.

"Влада није никог увредио. Једноставно, морате да разумете колико емоција носи дерби. Просто, то је било спонтано, вероватно под утиском меча. Не знам шта бих више могао да кажем на ту тему, можда је могло да буде умереније то што је рекао, али у реду, све је то било под налетом емоција", рекао је тренер Партизана.

Партизан против Јагодине неће моћи да рачуна на Николу Дринчића и Волкова због суспензије, док ће сви остали играчи бити на располагању.

Милинковић је казао да је Јагодина добра екипа, са одличним играчима.

"Јагодину изузетно ценим, упркос лошим резултатима те екипе. Све нас позива на опрез, мало и наше психофизичко стање, то што је трећа утакмица са њима у кратком временском периоду. Могу да помрсе рачуне када се то неко најмање нада", казао је Милинковић.

Утакмица ће се играти у среду од 18.30 на стадиону Партизана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво