Челси надомак титуле!

Фудбалери Челсија победили су у Лондону Манчестер Јунајтед минималним резултатом у дербију 33. кола енглеске Премијер лиге. У Саутемптону су после првог дела утакмице са Стоуком помислили да им је победа у џепу, али су домаћи преокренули и славили у финишу меча. Победа Евертона над Барнлијем, Лестер бољи од Свонсија.

Тренутак одлуке на Стамфорд Бриџу десио се у 38. минуту, када је феноменалну акцију Челсија покренуо Сеск Фабрегас, додао је лопту Оскару, а овај петом проследио Азару који је рутински савладао Давида Де Хеу за тријумф свог тима.

Екипа Жозеа Муриња шест кола пре краја практично је осигурала освајање титуле јер има 10 бодова више од најближег пратиоца Арсенала, док је Јунајтед овим поразом угрозио трећу позицију која директно води у Лигу шампиона.

Репрезентативци Србије Немања Матић и Бранислав Ивановић одиграли су свих 90 минута за лондонски тим. 

Фудбалери Стоука победили су на свом терену екипу Саутемптона са 2:1, а победе у утакмицама 33. кола Премијер лиге уписали су и Евертон, Лестер и Вест Бром.

Морган Шнајдерлин је голом у 22. минуту донео предност Саутемптону на гостовању Стоуку, али је домаћа екипа успела да дође до изједначења поготком Маме Дијуфа у 47. минуту. Када је изгледало да ће меч бити завршен поделом бодова, Чарли Адам је затресао мрежу гостију у 84. минуту и својој екипи тако донео победу и сва три бода.

Након 33 одигране утакмице Саутемптон је шести на табели Премијер лиге са 56 бодова, док је Стоук девети са десет бодова мање.

Фудбалери Евртона су на свом стадиону савладали Барнли са 1:0, а једини гол на мечу постигао је Кевин Миралас у 29. минуту. Евертон је имао прилику и пре тог гола да затресе мрежу Барнлија, али је Рос Баркли промашио једанаестерац.

Евертон је после 33 кола на 12. позицији на табели Премијер лиге са 41 бодом, док је Барнли последњи са 26 освојених бодова.

Лестер је на свом терену победио Свонси са 2:0. Стрелци за домаћу екипу били су Леонардо Уљоа у 15. и Енди Кинг минут пре краја утакмице.

Лестер је и после ове победе у зони испадања, 18. је на табели са 28 бодова, док је Свонси осми са 47 бодова.

Фудбалери Вест Брома су у гостима били бољи од Кристал Паласа са 2:0, а голове су постигли Џејмс Морисон већ у другом минуту меча и Крег Гарднер у 53. минуту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара