Читај ми!

Караџић: Уз овакву опозицију, бићу председник док дишем

Председник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић рекао је да нема намеру да оде са функције, али да ће расписати изборе ако неко то буде тражио, иако мисли да нема озбиљну конкуренцију.

"Ако опозиција буде оваква какву гледамо последњих дана, онда ћу ја бити председник док дишем. Не видим је као озбиљну. На моје место ће доћи људи који ће бити бољи председници. А, они који се сада нуде, убеђен сам да немају теоретске шансе, колико познајем ситуацију", рекао је Караџић новинарима у Старој Пазови.

Караџић је истакао да свако има право да се кандидује на место првог човека ФСС-а и да ће расписати изборе ако неко затражи.

"Сутра нека регионални савез тражи превремене изборе, заказујем их за прекосутра. Али, ако неко овако да упадне у ФСС, да крши оно што смо крваво стварали, не долази у обзир. Избори су једини лек", рекао је први човек ФСС-а.

Ипак, он је казао да нема намеру да се повуче са функције.

"Нека се кандидује свако ко мисли да може да буде председник, нек изађе на изборе, победи. А, ово што планирају, да под притиском поднесем оставку – много су погрешили. Тиме се не бавим и о томе не размишљам. Ако ми досади једног дана, казаћу: хвала вам, људи, више не могу, али још нисам ни близу тој ситуацији", истакао је Караџић.

Он је одбацио премедбе на рачун Савеза и њега лично Небојше Лековића, за којег је рекао да мора почети да говори истину.

"Лековић је био у Савезу и то је најгори период од постанка. Он није закуцао ексер за четири године. Требало би да зна да постоји документација и да одређене незаконитости у вези са њим лично и његовим периодом не застаревају. За мене је он социјални случај, који не ради и који тражи да се запосли у ФСС и има плату, која не би била мала", рекао је Караџић.

Он је навео и да га "не тангира" то што су по српској престоници исписани графити у којима се наводи да је Караџић лопов и слично, али да ће тужити Град Београд јер не уклања те натписе.

"Знам да нисам лопов, да никада ништа нисам украо. Лоповлуци су на некој другој страни и верујем да то креирају лопови. Не прича се о њима већ о поштеним људима. Нико нам не може ставити примедбу на законитост, пословање, однос према средствима којима руководимо. Моја савест је чиста, не бојим се никога. Срамно је што се то дешава", рекао је Караџић.

Караџић је додао да га чуди то што нико од државног руководства не реагује када га навијачи вређају.

"Никада се не стављају у заштиту Караџића, а стављају се у заштиту премијера, Новака Ђоковића и тако даље. Па није њихов живот и углед важнији од мог. Врло је проблематично да још нисам чуо ни у медијима, парламетну: шта је тај човек згрешио да му то говорите", поручио је Томислав Караџић.

Према његовој оцени, прозивке "у сваком случају" долазе из "неког добро организованог кабинета".

"Приметио сам да је и у мојој Суботици било графита и видим исти фломастер, слова, потпуно исти човек је задужен да то ради. Живимо у условима да људи који раде и који су на функцијама морају то да гутају, гледају, слушају. Али, то нимало не умањује моју енергију да амбициозно идемо сваки следећи дан у посао", навео је он.

Ако се не смиримо, избациће нас 

Томислав Караџић је изјавио да такође нема реалних шанси да репрезентација Србије буде избачена са великих такмичења, али да постоји и та могућност.

"Не постоји реална могућност избацивања репрезентације. Казне су такве какве јесу, нису нимало лагане, посебно за нас. Свако има своје стрпљење, а праг толеранције је близу. Ако се буду понављали слични проблеми, мислим да ће санкције бити теже него до сада, подразумевајући и удаљавање са такмичења. Надам се да до тога неће доћи", рекао је Караџић.

"Стање на стадионима на Балкану је трн у оку Фифе и Уефе. Неко као да намерно ово ради, да се такве ствари понављају", додао је он.

"Не браним никога, ни себе, тренера, играче, али за наше слабе резултате постоје околности и разлози", истакао је Караџић.

Према његовим речима, неприхватљиво је то што се не зна ко је починилац инцидената на утакмици са Албанијом, али и на сусрету са Италијом у Ђенови из 2010. године, који је такође прекинут.

"Апсолутно је неприхватљиво, невероватно и нејасно да се дешавају такве ствари у два маха и да не знамо ко је починилац. Чекали смо извештај због Ђенове и нисмо га добили. Нама је та утакмица утицала на ток ствари. То се исто десило и са Албанијом", рекао је он.

Српски и албански савези уложили су жалбу Суду за спортску арбитражу (CAS) у Лозани, а епилог се очекује у петак.

"Надам се да ћемо за ових неколико дана добити информације шта се дешавало око дрона. Много теже случајеве је ова држава решила. Не знам зашто ми немамо ту информацију и везане су нам руке око нашег наступа за жалбу. Чврсти, јасни, прецизни и истражни докази доста би нам помогли. У противном, одговор на питање зашто нема информација, остаје и даље под велом тајни", рекао је Караџић.

Он је истакао да постоје шансе да CAS уважи жалбу Србије.

"Није све изгубљено, шансе постоје, иако не кажем да су велике, али би биле веће да имамо јасне и чврсте доказе да предочимо суду. Нешто имамо припремљено, нешто чекамо", казао је он.

Према његовим речима, ФСС поред свега тога преузима одговорност за неуспех репрезентације.

"Екипа мора много амбициозније да уђе у следеће утакмице. Још сам уверен да имамо шансу да дођемо до баража и да са другим приступом то можемо да обезбедимо", рекао је Караџић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара