Читај ми!

Дел Боске: Дани шпанске славе нису далеко

Селектор шпанске фудбалске репрезентације Висенте дел Боске сматра да његов тим није далеко од форме из периода од 2008. до 2012, када је Шпанија освојила две титуле првака Европе и Мундијал.

Шпанија је у петак у квалификацијама за првенство Европе 2016. савладала Украјину са 1:0, мада је опште мишљење у шпанској јавности, али и самог Дел Боскеа, да је приказани квалитет игре оставио "горак укус у устима".

"Ово је логична реакција с обзиром на то да се сада само траже грешке после свега што се догодило на Мундијалу у Бразилу прошле године", рекао је Дел Боске, а преноси агенција Ројтерс.

Он је нагласио да његови изабраници сада неке ствари "раде добро".

"Шпанија није далеко од онога што је била", рекао је Дел Боске.

Шпанија је после дебакла у Бразилу, када је елиминисана у групној фази такмичења, наставила са лошим играма, пошто је у октобру претрпела пораз од Словачке у групи Г резултатом 2:1.

Тај пораз као да је тргао Шпанце, који су потом заређали четири победе.

Дел Боске је уверен да ће његов тим бити међу фаворитима за титулу на шампионату у Француској 2016.

"Љубав и интересовање навијача допринеће победама и добрим играма, и зато сам оптимиста", нагласио је Дел Боске.

Он је нагласио да је примарни циљ његове репрезентација да се пласира на ЕП.

"Надам се да ћемо у томе успети. Уосталом, актуелни смо шампиони Европе и желимо да одбранимо титулу у Француској, тамо ћемо отићи са спремном репрезентацијом", поручио је Дел Боске.

Шпанија следећи меч квалификација игра у јуну, када путује у Белорусију, а пре тога, у уторак се састаје са Холандијом у пријатељском мечу, што ће им бити прилика да ублаже ране из понижавајућег пораза од 5:1 који су доживели од "лала" у првом мечу Мундијала прошле године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара