Читај ми!

Без доброг наслова

Зато што је практично све речено, и сада је време да они нешто кажу о себи. Заправо да покажу. Србија је на почетку квалификација, како кажу репрезентативци. И то после три кола. Неки пут ми се чини да би било боље да нисмо ни играли та три кола, да смо кренули од данашње утакмице у квалификацијама.

Није могуће заборавити све што се дешавало, једноставно тим није имао игру одкако је стигао Дик Адвокат. Прича да је то између осталог и последица одуговлачења Савеза са именовањем селектора сада и није толико битна али се понавља од Михајловића до Адвоката.

САСТАВ:

Радован Ћурчић, некако вечити асистент, замена, помоћ... у претходним годинама добио је тим у своје руке. И чини се приликом бирања није имао много саветодаваца. Сигурно је свој удео у свему имао и Саво Милошевић, директор репрезентације и човек којем је Томислав Караџић бацио рубикову коцку у руке.

Петар Шкулетић, вероватно најбољи играч у Србији у протеклој години, а можда и више је коначно позван у тим. Мада се не очекује да ће у недељу играти од почетка. Ипак, он је исти тип играча као и Александар Митровић.

Дебитант је и хитроноги Филип Костић а у репрезетнацију се после три године вратио мирни али сада пре свега због самопоуздања а не због лепог васпитања Иван Обрадовић, на стандарно место левог бека. Ни он вероватно неће имати значајнију улогу, бар овог викенда.

Остатак, очекивано. Има још неколико имена која могу бити занимљива у наредном периоду, неких нема, што због повреде (Ђорђевић, Бишевац...), што због пада форме (Стефан Митровић...) или неког другог разлога (Суботић...). О изостанку Данка Лазовића нико није говорио ни на једној конференцији за медије.

Ђурчић је показао да не жели да ризикује, звао је по сва играча за сваку позицију . Посебна прича је Адем Љајић, изузетно талентовани фудбалер који још одраста. Он ће имати место у овој екипи, можда чак и као стартер.

ПРОТИВНИК:

Португал је екипа која има изутетне играче али верујем да им је у овом тренутку најјача снага селектор Фернандо Сантош. Овај Португалац је десет година радио у Грчкој на клупском нивоу, а потом преузео репрезентацију Грчке са којом је у Београду добио Србију са 1:0 непосредно после Светског првенства 2010. Грке је одвео на шампионат у Бразил где су играчи типично и испали у необичној утакмици од Костарике, на пенале.

Игра на 1:0, то је његова игра. И тим резултатом Португал је добио три утакмице одкако их је преузео у септембру, после пораза од Албаније на старту квалификација када је морао да одступи Пауло Бенто.

Осим те победе над Данцима у Копенхагену када је Кристијано Роналдо дао гол у 95. минуту посебно је битна победа над Аргентином у пријатељској утакмици када су славили голом Герера у 91!

Лисац и препредењак неће бити на клупи, кажњен је због критиковања судија после поменуте утакмице на Светском првенству, али ће спремити тактику којој је тешко разбити код.
После три и четири године паузе вратио је у репрезентацију Рикарда Карваља, Босингву и Тијага.

СТИЛ И ТАКТИКА:

Ћурчић ће играти дисциплиновано, суздржано и на реми. Па ако буде могло више...пуна шака браде. Формација 4-2-3-1.

Екипа није имала добар баланс са Гудељом и Матићем јер су исти тип играча, лотпу су напред морали да износе бекови па ће Гудеља, који узгред буди речено игра сјајно у Алкмару, и други је најбоље оцењени играч холандске лиге заменити Раћа Петровић.

Две линије играча, дисциплиновани и фанатични, биће испред Стојковића. Брзом лоптом тражиће се Марковић, Митровић и Љајић.

Португал са Сантошем најчешће у систему 4-1-2-1-2, такозвани ромб у средини. То оставља простор по боковима, поготово ако се не буду враћали Кристијано Роналдо и Нани. Зато се спекулисало да ће Португал имати два лева бека да чувају леђа првој звезди, и реално првом играчу тима.

Португал, супротно очекивањима не ужива у поседу лопте. Они воле да брзо завршавају акције. И јако су опсани у прекидима.

ОЧЕКИВАНИ САСТАВИ:

Србија: Стојковић-Коларов, Настасић, Ивановић, Баста-Петровић, Матић-Марковић, Љајић, Тадић-Митровић.

Португал: Руи Патрисио-Коентрао, Р. Карваљо, Б. Алвеш, Босингва-Тијаго, Мутињо, В. Карваљо-Дани-Нани, Кристијано Роналдо.

ФОРМА:

Србија само једна победа у читавој утакмици (протви Грчке) још од победе над Јамајком на „америчкој турнеји". Португал, три победе заредом, две у квалификацијама , једна против вицепрвака света.

БИЛАНС:

Одигране две утакмице, обе у квалификацијама за ЕП 2008, обе 1:1.

ПРОГНОЗА:

1:1

НЕОБИЧНО:

Србија борави у хотелу који су користили Мадона, Рики Мартин, Нели Фуртадо...и Грчка пред финале ЕП 2004. када су добили Португал.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара