Читај ми!

Хаос у Подгорици, прекинут меч Црна Гора - Русија

Меч у Подгорици прекинут после серије инцидената. Бакљом погођен руски голман Игор Акинфејев, који је одмах пребачен у болницу. Хулиган који га је погодио је ухапшен. Утакмица је, коначно, прекинута после другог изгреда и одлуке делегата Уефе. Пре меча, руски навијачи покушали да запале заставу САД. Резултат 0:0.

Црна Гора је шокирана понашањем навијача на утакмици са Русијом у Подгорици, коју је делагат Уефе прекинуо после серије инцидената. Руски голман у болници пошто је на почетку меча погођен бакљом.

Утакмица је почела великим скандалом, јер је голман Русије Игор Акинфејев погођен бакљом после свега минут игре. Голман је одмах пребачен у болницу, а црногорски навијачи су, како се чини, сами ухватили изгредника и предали га полицији. Прекид је трајао 35 минута.

Акинфејева је заменио Подигин, а инцидент с почетка меча је значајно утицао на квалитет игре, па Црна Гора у првом полувремену није створила ниједну шансу. Руси су пак имали неколико изгледних прилика, попут Кокорина, који је у 35. минуту избио сам испред Полексића, али је са пет метара успео да промаши.

На полувремену, уследили су нови нереди на трибинама, јер су се црногорски и руски навијачи гађали столицама. Страсти су се смириле, али је пауза трајала нешто дуже, јер су делегат и представници две репрезентације већали да ли да се меч уопште настави.

Спикер на Стадиону под Горицом је у неколико наврата упозоравао публику да је меч на ивици прекида, те да ће и најмањи инцидент значити крај сусрета.

У 67. минуту досуђен је сумњив пенал за Русију, али је Полексић одбранио Широкову.

Утакмица је прекинута одмах после пенала, јер је Комбаров пријавио да је погођен предметом баченим са трибина. Дошло је и до кошкања навијача два тима, а судија је без размишљања прекинуо меч.

Резултат у тренутку прекида меча, уколико то некога уопште и занима, био је 0:0. 

Црногорски медији извештавају да су руски навијачи током меча викали "убиј Шиптара", као и да су пред утакмицу покушали да запале америчку заставу.

Овако је текао меч у Подгорици: 

23.20 - Делегат је одлучио да се сусрет не наставља.

23.13 - На трибинама стадиона остали су само руски навијачи.

23.02 - Нови инцидент, руски играч Комбаров је пријавио да је погођен и судија Ајтекин је одмах показао играчима да крену ка свлачионици. Неко је са западне трибине је гађао руског репрезентативца. Овог пута вероватно без наставка... Дошло је и до кошкања између играча.

22.35 - Више од пола сата трајала је пауза након првог полувремена. Због туче на јужној трибини између руских и црногорских навијача опет се расправљало да ли да се меч настави. Са разгласа је опет упозорено да ће утакмица бити прекинута ако се деси и најмањи инцидент. 

22.07 - Резултат на полувремену је 0:0

21.35 - Вођа навијача Црне Горе се извинио путем разгласа и напоменуо да је хулиган идентификован. Навијач Црне Горе који је изазвао инцидент је ухапшен. У међувремену је дошло и до кошкања између навијача Црне Горе и Русије на јужној трибини.

21.00 - Фудбалска утакмица у Подгорици између Црне Горе и Русије прекинута је на самом почетку, пошто је голман гостујуће екипе Игор Акинфејев погођен бакљом. Акинфејев је пребачен директно у Клинички центар Црне Горе и у свесном је стању. Голман репрезентације Русије задржан је на опсерацији пошто му је изгорео део косе од бакље.

Број коментара 84

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара