Читај ми!

Фjорентина "ковертирала" отказ Инзагију

Фудбалери Лација победили су у гостима екипу Торина са 2:0, док је Фjорентина код куће славила против Милана резултатом 2:1, у утакмицама 27. кола италијанске Серије А. "Росонери" су после овог пораза остали на десетом месту, а највероватније и остали без тренера Филипа Инзагија. Сампдорија однела сва три бода из Рима.

Римљани су наставили одличнe партијe и 15. победом ове сезоне пришли на само бод другопласираној Роми, а побегли три најближем пратиоцу Наполију.

Вредном успеху гостију допринео је српски репрезентативац Душан Баста, који је одиграо целу утакмицу, као и Никола Максимовић у саставу Торина.

Фjорентина је спектакуларним преокретом дошла до тријумфа над Миланом, којi је једноставно шокирала у самој завршници сусрета.

"Росонерi" су водили од 56. минута и били на добром путу да прекину лошу серију, али су прокоцкали победу пред крај, када су буквално нокаутирани. Головима Родригеза и Хоакина у року од пет минута "виола" је освојила цео плен и остала у трци за треће место, наневши гостима осми пораз за вероватни опроштај тренера Пипа Инзагија.

Фудбалери Сампдорије савладали су на гостујућем терену екипу Роме са 2:0, па је тим Синише Михајловића поново у трци за треће место, које води у квалификације за Лигу шампиона.

Гости из Ђенове одолели су налетима Роме у првом делу сусрета, да би у наставку ангажованијом игром преузели иницијативу и постигли два гола за сигурну победу.

Играч домаћина Кеита морао је у завршници меча ван терена због два жута картона, док је Адем Љајић играо од 72. минута заменивши Торосидиса.

Рома је вечерашњим поразом и дефинитивно отпала из шампионске трке са Јувентусом, док су Михајловићеви изабраници подгрејали наду да могу до борбе за висок пласман.

Торино–Лацио 0:2 (Андерсон 71, 78)
Фjорентина–Милан 2:1 (Родригез 83, Хоакин 89 - Дестро 56)
Рома–Сампдорија 0:2 (Де Силвестри 60, Муријел 78) 

Недеља:
Интер–Ћезена 1:1 (Паласио 48 - Дефрел 30)
Верона–Наполи 2:0 (Тони 7, 51)
Сасуоло–Парма 4:1 (Сансоне 24, 36, Берарди 61. пенал, Мисироли 65 - Лила 26)
Аталанта–Удинезе 0:0
Ђенова–Кјево 0:2 (Палоски 49, 68)
Одиграно у суботу: Каљари–Емполи 1:1, Палермо–Јувентус 0:1.

Табела: Јувентус 64 бода, Рома 50, Лацио 49, Наполи 46, Фjорентина и Сампдорија по 45, Ђенова и Интер по 37, итд.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара