Читај ми!

Супер лига, тријумфи водећег двојца

Црвена звезда, у дербију кола, савладала Војводину са 3:0. Партизан тешком муком савладао Доњи Срем са 2:1. У градском дербију Рад победио Вождовац са 2:0. Раднички у Нишу савладао Јагодину 1:0. Младост боља од Спартака 3:2. Чукарички и Борац одиграли нерешено 1:1, истим резултатом завршен је меч између Радничког из Крагујевца и Новог Пазара.

Утакмицама 18. кола настављено је фудбалско првенство Србије. Водећи двојац забележио је победе и наставио двобој за шампионску титулу.

Црвена звезда је, у дербију кола, на свом терену савладала Војводину са 3:0 и на најлепши могући начин прославила 70. рођендан.

Партизан je, после два узастопна ремијa, коначно стигао до победе. Два гола Немање Којића били су довољни за тријумф од 2:1, а једини погодак за домаће постигао је Дарко Спалевић.

Фудбалери Младости из Лучана савладали су гостујући Спартак са 3:2 у мечу 18. кола Суперлиге Србије. Ударна игла Лучанаца био је Фрајдеј који је остварио хет трик - са два гола из пенала - у деветом и 58, и у 25. минуту, али се вођство од 3:0 домаћих истопило захваљујувћи погоцима Ђорђа Ивановића у 76. и 81. минуту.

Младост се попела на девето место на табели са 22 бода, а Спартак са бодом мање заузима 10. место.  

Рада је на свом терену савладао Вождовац са 2:0, и остварио трећу узастопну победу у пролећном делу шампионата и попео се на пето место на табели. Рад је победио головима Борка Веселиновића у 56. минуту и Александра Симића у трећем минуту судијске надокнаде времена.

После седме првенствене победе Рад се попео на пето место на табели са 25 бодова, а Вождовац је претпоследњи са 17 бодова.

Нишки Раднички је на крилима добрих резултата против "вечитих ривала" савладао Јагодину код куће са 1:0, а стрелац у шестом минуту био је Попара који је са 20 метара ефектно матирао голмана гостију. Раднички се после четврте првенствене победе попео на 14. место са 17 бодова, а Јагодина, која је претрпела други узастопни пораз, заузима седмо место са 24 бода.

Фудбалери Чукаричког одиграли су у Београду нерешено 1:1 против Борца из Чачка, и тиме прекинули низ од четири победе. Чукарички је повео у 50. минуту голом Игора Матића, а изједначио је Урош Ђерић у 66. минуту.

Борац се током утакмице углавном бранио и покушавао контанападима да стигне до гола, а тако је и успео да изједначи. Екипа из Чачка је и после изједначења наставила да се брани, Чукарички је покушавао да постигне гол, али ништа озбиљније није успео да уради.

Чукарички је остао на трећем месту на табели са 35 бодова и пропустио је да се победом попне на друго место, Борац заузима 13. место са 17 бодова, колико имају и екипе у зони
испадања.

Раднички из Крагујевца и Нови Пазар одиграли су нерешено 1:1. Раднички је повео голом Ненада Миловановића у петом минуту, а коначан резултат поставио је Владимир Радивојевић у 78. минуту.

Екипа из Крагујевца је остала последња на табели са 11 бодова, а Нови Пазар заузима шесто место са 24 бода.

Овако је протекла суперлигашка субота:

20.00 - Завршен је и последњи меч дана, Црвена звезда је на свом терену савладала Војводину са 3:0.

18.53 - Завршен је меч у Новом Саду. Партизан је тешком муком савладао екипу Доњег Срема са 2:1.

Двоструки стрелац за црно-беле био је Немања Којић, док је коначан резултат поставио Дарко Спалевић.

18.50 - Полувреме у Београду, Црвена звезда головима Џошуе Паркера води против Војводине са 2:0.

18.00 - Почео и последњи сусрет данашњег програма. У дербију кола, на Маракани играју Црвена звезда и Војводина.

17.50 - Полувреме у Новом Саду, Партизан против Доњег Срема води са 1:0, голом Немање Којића у 35. минуту.

17.00 - Почео меч између Доњег Срема и Партизана.

15.30 - Крај утакмица резултати: Чукарички - Борац 1:1 (0:0), Раднички Ниш - Јагодина 1:0 (1:0), Младост - Спартак 3:2 (2:0), Рад - Вождовац 2:0 (0:0), Раднички Крагујевац - Нови Пазар 1:1 (1:0).

14.20 - Полувреме резултати: Чукарички - Борац 0:0, Раднички Ниш - Јагодина 1:0, Младост - Спартак 2:0, Рад - Вождовац 0:0, Раднички Крагујевац - Нови Пазар 1:0

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 15. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара