Читај ми!

Лалатовић: Опрезно против Радничког у Нишу

Тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић сматра да његови фудбалери морају бити опрезни против Радничког у Нишу, али је уверен да црвено-бели могу до победе.

Тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић рекао је да његови фудбалери треба да буду опрезни на тешком гостовању против Радничког у Нишу у првој утакмици другог дела Суперлиге.

"Чека нас тешко гостовање, увек су најтеже прва и последња утакмица. Треба да имамо опрез, али само опрез. Ми смо ипак Црвена звезда. Треба да почнемо добро и дођемо до победе у првој утакмици", рекао је Лалатовић новинарима на стадиону Звезде.

Звезда ће у понедељак наставити такмичење у Супер лиги утакмицом 16. кола против Радничког у Нишу.

"Добро смо одрадили припреме, играчи су изнели све што је од њих тражено и јако сам задовољан урађеним. Једно су пријатељске, а званичне нешто потпуно друго", објаснио је Лалатовић.

Звезда на полусезони заостаје шест бодова за водећим Партизаном на табели српског првенства, а Лалатовић је казао да су црно-бели фаворити за титулу.

"Верујем у свој тим. Екипа која је водећа на табели је фаворит, променила је два играча, бежи шест бодова, али нисмо само они и ми. Ту су Војводина, Чукарички, који три године игра заједно. Али, најближи титули у овој сезони је првопласирани тим", рекао је Лалатовић.

Он је оценио наредног противника као "добар тим" и да је прекид најјаче оружје нишког тима.

"Знамо њихове врлине и мане, али не би требало много да се бавимо њима. Поштујемо их, али за нас је најбитније да максимално озбиљно уђемо у утакмицу. Моји играчи једино морају да на свакој утакмици дају не 100, већ 120 одсто својих могућности, да оставе срце на терену, а имају квалитет, то су доказали", рекао је тренер Звезде.

Голман црвено-белих Предраг Рајковић рекао је да осећа притисак што ће у пролећном делу сезоне Звезду предводити као капитен.

"Осећам мали притисак, али ми то сигурно неће сметати да поведем екипу у Нишу. Хвала свима који верују у мене, велика је то част, бити капитен са 19 година", рекао је Рајковић.

Тренер Лалатовић је казао да Рајковић није изненада добио траку, после повреде Александра Луковића који неће играти до краја сезоне.

"Није изненада дошла трака. Луковић је био капитен, Дарко Лазовић је то наследио и да је остао, био би капитен. Размишљало се око свега тога и Рајковић је једноставно најбољи млади голман у Европи и одлуку да он буде капитен донео сам у разговору са људима из клуба, а они нису желели да се мешају у то", казао је Лалатовић.

Када је реч о статусу Дарка Лазовића, који је потписао предуговор са италијанском Ђеновом, Лалатовић је рекао да је он "репрезентативни калибар" и најбољи играч на својој позицији у лиги.

"Од њега зависи, али ако буде играо као на припремама, на Лазовића озбиљно рачунамо", рекао је Лалатовић.  

Утакмица на стадиону Чаир у Нишу играће се у понедељак од 16.00.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво