Јувентусу дерби против Милана, славио и Торино

Фудбалери Јувентуса победили су на свом терену у Торину Милан са 3:1, у утакмици 21. кола италијанског првенства и наставили низ од 13 мечева без пораза у лиги. Торино бољи од Вероне у гостима - 1:3.

Водећи у шампионату Јувентус повео је у 14. минуту голом Карлоса Тевеса, који је избегао офсајд замку и после додавања Алвара Морате затрсао мрежу "росо-нера".  То је 14. гол Тевеса у лиги ове сезоне.

Црно-бели су након тога наставили да нападају, али је Милан искористио њихову слабу реализацију и изједначио у 28. минуту. Алеси Черчи је извео корнер, а лопту је главом захватио Лука Антонели и послао је у мрежу.

Три минута касније актуелни шампион Италије поново је повео. Андреа Пирло је центрирао у шеснаестерац, лопту је главом захватио Тевес и спустио на шест метара, а до ње је дошао Леонардо Бонући и погодио мрежу.

Након тога није било већих прилика, све до 65. минута када је постављен коначан резултат.

Клаудио Маркизио шутирао је са ивице шеснаестерца, лопта је ударила у стативу и одбила се до Алвара Морате коме није било тешко да постигне гол.

Јувентус је са клупе предводио Масимилијано Алегри, бивши тренер Милана, а тренер "росо-нера" је Филипо Инзаги, бивши нападач торинских црно-белих.

Јувентус је остварио 16. првенствену победу, први је на табели "калча" са 53 бода и има 10 бодова више, али и утакмицу више од другопласиране Роме. Милан заузима 10. место на табели са 29 бодова.

И други торински клуб је био успешан у овом колу.

Фудбалери Торина победили су на гостујућем терену Верону са 3:1, у утакмици 22. кола италијанског првенства и остварили четрврту узастопну победу.

На стадиону Бентегоди Торино је повео у 32. минуту голом Џозефа Мартинеса, после додавања Фабија Кваљареле.

Кваљарела је дуплирао вођство у 50. минуту из пенала, након што је Рафа Маркес оборио Мартинеса у шеснаестерцу. То је био Кваљарелин девети гол у првенству ове сезоне.

Лука Тони смањио је на 1:2 у 83. минуту, после асистенције Хуана Гомеса, а коначан резултат поставио је Омар Ел Кадури у судијској надокнади времена ударцем са ивице шеснаестерца.

После осме првенствене победе Торино заузима седмо место на табели са 31 бодом, а Верона је 14. са 24 бода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво