Читај ми!

Циљ Партизана - повратак у Лигу шампиона

Спортски директор и потпредседник Партизана, Драган Ћирић и Љубиша Тумбаковић, верују да ће Партизан играти допадљив фудбал и да ће врло брзо играти у Луги шампиона. Тумбаковић је рекао да Сашу Илића, када одлучи да заврши каријеру, чека функција у Хумској.

Нови спортски директор Партизана Драган Ћирић свестан је захтева који носи та функција и поручио да су приоритети повратак публике на стадион и учешће у Лиги шампиона.

"Није било лако да се одлучим на повратак у клуб. Знам колика је одговорност, Партизан је институција, иако се налази у тешкој финансијској ситуацији, али имам и идеју и енергију како би опет био успешан. Свестан сам захтева Партизана и даћу све од себе", изјавио је Ћирић на званичној промоцији на стадиону у Хумској.

Он је истакао да жели да Партизан игра допадљив фудбал како би се публика вратила на стадион.

"Из тог лепог фудбала морају да дођу резултати. Екипа је одлична и уз мало промена може да игра фантастично. Финансијска ситуација отежава наше жеље у прелазном року, али гледаћемо да направимо спој младости и искуства. Имамо костур тима и нема потребе за великим променама", навео је Ћирић и додао да ће приоритет да буду доласци играча из домаћих клубова.

Ћирић је истакао да у клубу влада сјајна атмосфера и да ништа не може да је поремети, па чак ни медијске спекулације о наводној смени тренера Марка Николића.

Потпредседник Партизана задужен за спортска питања Љубиша Тумбаковић истакао је да има потпуно поврење у Ћирића.

"Познајем га 25 година и верујем да ће своје богато играчко искуство и креативност коју је имао на терену пренети и на руководеће место. Верујем у њега и верујем да ће остварити своје идеје према којима ће Партизан да буде препознатљив", рекао је он.

Тумбаковић је истакао да заједно са Ћирићем има петогодишњи план, који за прву сезону подразумева шампионску титулу и учешће бар у Лиги Европе, док би пласман у Лига шампиона био бонус.

"План је да из године у годину будемо све бољи", поручио је Тумбаковић и додао да ће капитен Саша Илић, када одлучи да заврши играчку каријеру добити неку од функција у клубу.

"Као неко ко је клупска легенда, Илић ће наћи своје место у Партизану, али прво треба да завршимо ову полусезону са резултатима које очекујемо, па ћемо са њим направити договор који ће бити и у корист Партизана и у његову корист. Где ће бити, то пре свега зависи од њега", рекао је Тумбаковић.

Партизан је први део сезоне завршио на првом месту са шест бодова више од Црвене звезде, а припреме за пролећни део шампионата почињу у понедељак у 11 сати у Спортском центру Телеоптик у Земуну.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара