Сампа одолела шампиону у Торину, важна победа Роме

Фудбалери Јувентуса и Сампдорије одиграли су у Торину нерешено 1:1 (1:0) у једном од дербија 15. кола италијанске Серије А. Рома искористила овај резултат и победом у Ђенови (0:1) смањила заостатак над "старом дамом" на само један бод. Фјорентина убедљива против Чезене, уз гол и аутогол Савића. Милан зауставио низ Наполија.

Михина Сампа одолела шампиону у Торину - било је 1:1.

Сампдорија је наставила са добрим партијама ове сезоне, натеравши Јувентус да забележи други реми заредом и омогући Роми нову шансу да се приближи лидеру на табели.

Шампион Италије повео је у 12. минуту голом Патриса Евре, који је постигао први погодак у Серији А, док је бод екипи Синише Михајловића донео Габијадини почетком другог полувремена.

Јуве је у већем делу меча био опаснији и конкретнији ривал, више jе имао лопту у свом поседу, док су изабраници Синише Михајловића били врло дисциплиновани и орјентисани на контранападе.

Фудбалери Роме направили су велики корак у трци за титулу пошто су у 15. колу Серије А победили на гостовању екипу Ђенове са 1:0.

Рома је искористила кикс Јувентуса и водећем актуелном шампиону пришла на бод заостатка.

Једини гол на мечу постигао је Наинголан у 40. минуту. Рома је могла и убедљивије да слави, али је Адем Љајић промашио пенал десетак минута раније.

У осталим утакмицама изненађење је приредила Верона, која је головима Тонија и Христодулопулоса на гостовању савладала Удинезе резултатом 2:1 и прекинула низ од три пораза у низу.

Српски голман у тиму домаћина Жељко Бркић меч је преседео на клупи.

Фјорентина је победила на гостовању Чезену са 4:1.

Вођство Фјорентини донео је Борха Валеро у 44. минуту, а предност је дуплирао црногорски фудбалер Стефан Савић у 48. минуту.

Исти фудбалер био је стрелац и у 60. минуту, али је послао лопту у своју мрежу, на 3:1 повисио је Гонзало Родригес у 79. минуту, док је коначан резултат поставио Мунир Ел Хамдуи у трећем минуту судијске надокнаде.

Један од дербија овог кола Серије А одигран је на Сан Сиру. У госте Милану дошао је Наполи, који је био у серији од чак десет утакмица без пораза у свим такмичењима.

Међутим, наишао је на расположену чету тренера Пипа Инзагија, која је на крају славила резултатом 2:0. Стрелци су били Жереми Менез и Ђакомо Бонавентура. 

Резултати и стрелци 15. кола Серије А:

Јувентус - Сампдорија 1:1 (Евра 12 - Габјадини 51)

Ђенова - Рома 0:1 (Наинголан 40)

Парма - Каљари 0:0

Удинезе - Верона 1:2 (Ди Натале 31 - Тони 45+1, Христодулопулос 46)

Чезена - Фјорентина 1:4 (Савић 60. аутогол - Валеро 44, Савић 48, Родригез 79, Ел Хамдауи 90+3)

Милан - Наполи 2:0 (Менез 6, Бонавентура 52)

Сутра се играју мечеви Емполи - Торино и Кјево - Интер.

Одиграно јуче: Лацио - Аталанта 3:0 (0:0), Палермо - Сасуоло 2:1 (1:0).

Табела: Јувентус 36 бодова, Рома 35, Лацио, Сампдорија и Ђенова по 26, Милан и Наполи по 24, Фјорентина 23, Удинезе и Палермо по 21, итд.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара