Читај ми!

Уефа казнила Хрвате са 80.000 евра

Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније казнила је фудбалски савез Хрватске због навијачких нереда на утакмици са Италијом у Милану, у оквиру квалификација за Првенство Европе.

ХНС ће морати да плати 80.000 евра и да затвори део трибина на стадиону када репрезентација буде играла следећу утакмицу као домаћин.

Група хрватских навијача дивљала је током сусрета на Сан Сиру 16. новембра, убацујући бакље на терен и бодрећи свој тим усташким повицима, због чега је утакмица два пута прекидана.

Италијанска полиција је том приликом избацила хулигане са стадиона, а касније је њих 16 ухапшено.

Такође, дошло је и до обрачуна с италијанском полицијом на трибинама Сан Сира, а хрватски хулигани су узвикивали и "За дом спремни" и "Ајмо усташе".

"Догодило се оно чега смо се бојали након Милана, а то је да ћемо први пута на утакмици хрватске репрезентације имати затворен део трибине. По ко зна који пут хрватски фудбал плаћа високу цену хулиганизма, а овога пута испаштаће и навијачи", рекао је извршни председник ХНС-а Дамир Врбановић.

Врбановић је навео и да се из текста одлуке Дисциплинске комисије може закључити да је то последње упозорење пре драстичне казне.

Репрезентација Хрватске ће наредни меч у квалификацијама за Еуро 2016. године играти 28. марта следеће године на Максимиру против Норвешке.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара