Читај ми!

Партизанова "петарда" за мирну зиму

Фудбалери Партизана су после преокрета победили на свом терену Борац из Чачка са 5:1 (1:1) у 15. колу Суперлиге. Два гола Шкулетића. Гости били врло опасни и офанзивни.

Црно-бели су до 12. победе у шампионату дошли головима Владимира Волкова у 41. минуту, Петра Шкулетића у 64. и 90. минуту, Андрије Живковића у 67. и Саше Илића у 88, док је стрелац за госте био Иван Ђоковић у 19. минуту.

Партизан је раније обезбедио титулу јесењег првака, а на паузу ће отићи са шест бодова више од другопласиране Црвене звезде, која је ремизирала против Младости у Лучанима (1:1).

Чачани нису дошли у Београд да се бране, претили су у неколико наврата и повели голом Ђоковића, који се најбоље снашао после корнера.

Партизан је тога преузео иницијативу, ређале су се шансе пред голом голмана Петрића, али је први стрелац лиге Шкулетић неколико пута био непрецизан.

Црно-бели су дошли до изједначења пред крај првог дела игре, када је Петар Грбић прошао по десној страни и у петерцу Чачана упослио Волкова, којем није било тешко да постигне гол.

Екипа Марка Николића је у наставку за само три минута преокренула резултат. Шкулетић је после неколико промашаја коначно погодио, а већ у следећем нападу Живковић је удвостручио предност црно-белих.

Партизан је завршници меча постигао још два гола – капитен Саша Илић и Петар Шкулетић поставили су коначан резултат.

Јесењи део првенства званично се затвара у среду, када ће се у одложеном мечу састати Вождовац и Нови Пазар, док други део сезоне почиње 21. фебруара 2015. године.

Николић: Они бољи у првом, ми у другом полувремену 

Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је после победе против Борца да су гости из Чачка били бољи тим у првих 45 минута утакмице у Хумској.

Чачани су повели већ у 19. минуту, а на одмор се отишло резултатом 1:1 након што је Волков донео изједначење фавориту у завршници првог дела сусрета.

"Били су бољи од нас у првом полувремену, ми смо играли спутано и хаотично. У наставку је уласком Саше Илића и Живковића, као и ангажованијом игром Лазовића, све дошло на место. Преузели смо контролу игре и на крају је било чак и врло ефикасно. Јесења титула је наша, али имамо још да се боримо за титулу на крају сезоне", рекао је Николић после утакмице.

Резултати и стрелци 15. кола:

Вождовац – Раднички Ниш 2:1 (Николић 70. – Марјановић 25)
Рад – Напредак 0:1 (Н'Даје 44)
Младост – Црвена звезда 1:1 (Јовановић 89. – Печник 16)
ОФК Београд – Јагодина 1:1 (Гајић 35. – Шушњар 84)
Доњи Срем – Нови Пазар 0:0
Чукарички – Спартак 2:0 (Тодоровић 84, Стојиљковић 89)
Раднички Крагујевац – Војводина 3:4 (Арсић 41, Иванић аутогол 54, Тиодоровић 56. – Гаћиновић 7, 39, Иванић 45, 81)
Партизан – Борац 4:1 (Волков 41, Шкулетић 64, Живковић 67, Илић 88, Шкулетић 90. – Ђоковић 19)

Табела: Партизан 38 бодова, Црвена звезда 32, Војводина 29, Чукарички 28, Нови Пазар и ОФК Београд по 22, итд.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара