Читај ми!

Дачић: Одлуком Уефе изгубиле обе стране

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оценио је да су инцидентом на фудбалској утакмици Србија – Албанија, као и одлуком коју је донела Европска фудбалска унија тим поводом, изгубиле обе стране. Дачић је додао да ће његово министарство учинити све да не дође до пријема Косова у Међународни олимпијски комитет.

Одлуком Уефе изгубили су и Србија и Албанија. У региону још увек постоје нерешени проблеми, оценио је Дачић. Он је изјавио да ће његово министарство учинити све да не дође до пријема Косова у МОК.

"Ово је показатељ става Владе који очигледно има утемељење, да у региону још постоје нерешени проблеми", казао је Дачић новинарима на скупу поводом обележавања Дана УН у Београду. Он је рекао да би, према његовом мишљењу, најбоље било да је одиграна нова утакмица.

Коментаришући најаве да би Косово могло да постане нова чланица Међународног олимпијског комитета, Дачић је рекао да ће његово министарство учинити све да до тога не дође, и да је то одлука о којој би требало да се разговара, а да не буде "свршен чин".

Како је објаснио, две стране имају супротстављене ставове о томе да ли је за чланство битнији број признања Косова као независне државе или да ли је оно чланица Уједињених нација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара