Лалатовић: Увек је тешко после пораза у дербију

Тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић очекује тешку утакмицу против Доњег Срема, јер признаје да је тешко подићи играче после пораза у дербију. Свака следећа утакмица нам је најбитнија, против кога год да играмо идемо на победу, рекао је Лалатовић и открио да постоји шанса да се Александар Луковић врати умеђу црвено-беле.

Тренер Црвене звезде Ненад Лалатовић рекао је да ће утакмица са Доњим Сремом бити тешка после пораза од Партизана у прошлом првенственом колу, али да нема разлога да његови фудбалер клону због тога.

"Оклизнули смо се у дербију и увек је најтеже играти следећу утакмицу и подићи екипу да буде на нивоу на којем је била. Задатак ми је да мотивишем играче, да пробају да забораве утакмицу са Партизаном. Нема разлога да погну главу", рекао је Лалатовић.

Звезда ће сутра од 18 часова дочекати Доњи Срем у 10. колу Супер лиге Србије, недељу дана након пораза од "вечитог" ривала Партизана (0:1).

"Свака следећа утакмица нам је најбитнија, против кога год да играмо идемо на победу, па тако и против Доњег Срема. Играчи ће морати да дају максимум да би успели да победе", казао је Лалатовић.

Црвено-бели после девет одиграних утакмица имају четири бода мање од Партизана, који има и утакмицу мање.

Лалатовић је истакао да ће наставити да пружа шансу младом нападачу Луки Јовићу и поред лошег наступа на "вечитом" дербију.

"Јовић ће добијати шансу, добио је у дербију јер Ракић није могао да почне. Знао сам да ће ући у две добре шансе, али их нажалост није искористио. Треба га истрпети, сигурно ће играти против Доњег Срема, бар 35 минута", навео је тренер црвено-белих.

Он је истакао да би волео да у тиму има прошлосезонске нападаче Драгана Мрђу и Абиолу Дауду, али да има пуно поверење у Ђорђа Ракића, Ђорђа Деспотовића и Луку Јовића.

Звезда ће против Доњег Срема играти без капитена Николе Мијаиловића, који има парне жуте картоне, док ће Лалатовић моћи да рачуна на све остале играче, пошто нема проблема са повредама.

На клупи Доњег Срема дебитоваће тренер Златомир Загорчић, који је почетком недеље заменио Ненада Ванића.

"Нови тренер увек донесе нешто ново, освежи екипу. То је јако добар, искусан тим. И прошле сезоне, када је Звезда освојила титулу, са играчем мање играла нерешено са Звездом", рекао је Лалатовић.

Фудбалер Звезде Михаило Ристић рекао је да је његовој екипи неопходна подршка навијача.

"Очекујем фер и коректну утакмицу, леп амбијент. Подршка навијача нам је сад најпотребнија и ако је буде победа неће изостати. Што се мене тиче, вредно радим, трудим се и надам се да ће све то да се исплати", рекао је Ристић.

На конференцији се поново говорило о евентуалном повратку бившег репрезентативца Александра Луковића у клуб, а Лалатовић је рекао да постоји могућност да он потпише уговор.

"Луковић тренира са нама, показао је велику жељу да се врати у Звезду и надам се да ће наћи заједнички језик са управом клуба. Он би био велико појачање за нас. Треба сачекати полусезону, да видимо ко ће остати, а ко отићи", рекао је Лалатовић.

Новинаре је занимао и коментар тренера Звезде поводом одлуке Европске фудбалске уније о казнама после утакмица репрезентација Србије и Албаније.

"Као и да се није играло. Али, не бих о казни, то само треба да буде једна опомена за нас. Нашим играчима сада треба да проради спортски инат и ако њихов квалитет буде дошао до изражаја требало би да их победимо и тамо и пласирамо се на Европско првенство. Ја им желим пуно среће", казао је Лалатовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара