Читај ми!

ФС Албаније: Неправда, уложићемо жалбу!

Арманд Дука, председник фудбалског савеза Албаније, најавио жалбу на одлуку Уефе. Ово решење никоме не одговара и није праведно, сматра Дука. Селектор Албаније Ђани де Бјази такође мисли да је његовој екипи одузета победа.

Председник фудбалског савеза Албаније Арманд Дука најавио је жалбу на одлуку Уефе да се утакмица против Србије региструје службеним резултатом 3:0 у корист домаћина, као и да се српска селекција казни одузимањем три бода у квалификацијама за првенство Европе.

"Разочаран сам, одлука није праведна и нисмо је заслужили, али донекле је очекивана с обзиром на изјаве судије и делегата после меча. Ово решење никоме не одговара и није праведно", рекао је Дука за албански Ора спорт.

Дука је оценио да је одлука донета као плод политичких утицаја.

Он је у директном телефонском разговору за РТК рекао да није тачна тврдња да је репрезентација Албаније одбила да настави утакмицу и истакао да судија и делегат меча нису "наредили" екипи да изађе на терен, већ су само питали да ли су у стању да наставе утакмицу.

"Нећемо се зауставити на овоме. Уложићемо жалбу и захтевати своја права. Верујем да ће након тога ствари бити промењене. Ово неће утицати на наше односе са Уефом", додао је Дука.

Генерални секретар Савеза Илир Шулку оценио је одлуку Уефе као неприхватљиву.

"Уефина одлука је чудна и неприхватљива. Албански фудбалски савез ће се жалити на одлуку како бисмо добили три бода за победу", рекао Шулку.

Де Бјази: Одузета нам је победа

Селектор Албаније Ђани де Бјази такође мисли да одлука Уефе није праведна.

"Разочаран сам пресудом и не могу да разумем одлуке Дисциплинске комисије. Тешко ми је да прихватим да смо поражени на више страна, то није правда. Одузето нам је оно што смо стекли на терену", рекао је Де Бјази, а преноси италијански лист Тутоспорт.

Утакмица између Србије и Албаније прекинута је 14. октобра пред крај првог полувремена, када се изнад терена стадиона Партизана појавила беспилотна летелица – дрон, са заставом такозване "Велике Албаније", након чега су уследили инциденти.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара