Читај ми!

Билић: Само у Београду и Сплиту се пева и када се губи

Славен Билић похвалио навијаче Партизана и рекао да је такву подршку видео још само у Сплиту. Тренер фудбалера Партизана Марко Николић рекао је после пораза од Бешикташа да су феноменални навијачи први и главни утисак утакмице 3. кола Ц групе Лиге Европе.

Црно-бели су код куће у Хумској убедљиво изгубили резултатом 4:0.

"Најјачи утисак са ове утакмице стаје у две речи: навијачи Партизана. Начин на који су бодрили и испратили тим је нешто што је фасцинантно. Поново су ставили велику обавезу на наша леђа, да већ у Јагодини реагујемо и добијемо ту утакмицу", рекао је Николић новинарима после утакмице у Београду.

Партизан је као домаћин у четвртак увече изгубио од Бешикташа са 4:0 у трећем колу Групе Ц Лиге Европа.

"Бешикташ је у овом тренутку прејак за нас. Имали смо периоде добре игре, пропустили изразиту шансу, а они су кажњавали сваку нашу грешку. То је изразито квалитетан тим. Најјачи утисак је да је Партизан показао да у Београду може да се игра европска утакмица и да се понаша господски, чак и у тешким моментима, када убедљиво губи", казао је Николић.

Он је навео да постоје објективни разлози за лош резултат, као што су недавно одигран "вечити" дерби против Црвене звезде, одсуство одређених играча и физичко стање битних фудбалера.

"Партизан је јако добро играо са два 17-годишњака и једним 18-годишњаком у тиму. Ово је велика школа за њих. Намерно смо одморили Сашу Илића, као и Николу Дринчића и Данка Лазовића у финишу утакмице", рекао је тренер црно-белих.

Партизан има један бод, три мање од Астераса, а четири од Тотенхема и Бешикташа.

"Ништа се није променило, Тотенхем и Бешикташ су и даље фаворити, а да би ова друга два тима могла да се укључе у такмичење, морају да се поклопе многе ствари. Ипак, Тотенхем и Бешикташ остају фаворити за прва два места у групи", рекао је Николић.

Тренер фудбалера Бешикташа Славен Билић био је веома задовољан после победе над Партизаном истакавши да је његов тим одиграо на врхунском нивоу.

"Како смо играли, мислим да би вечерас пале и много јаче екипе. Срећни смо због победе, многи ће рећи да је било лако, али чињеница је да смо одиграли одлично. Рано смо постигли гол и доминирали током целог меча. Драго ми је због тријумфа, знали смо да је гостовање Партизану тежак испит, али сматрам да смо заслужено победили и надам се да ћемо у оваквом ритму ићи и у завршници сезоне", изјавио је Билић на конференцији за медије после меча у Хумској.

Хрватски стручњак био је импресиониран домаћим навијачима, истакавши да је атмосферу у којој публика подржава свој тим упркос убедљивом поразу видео само у Сплиту.

Билић је навео да није променио мишљење о екипи Партизана и да и даље сматра да је то изузетно талентован састав.

"Рекао сам играчима Партизана да за 15 дана у Истанбулу може да буде другачија ситуација. Морају да дигну главу. Главни проблем овде на Балкану је што екипе не могу да вежу две психички и физички напорне утакмице, што је случај са Партизаном после добијеног домаћег дербија", закључио је Билић.

Партизан и Бешикташ поново се састају 6. новембра у Истанбулу, у утакмици 4. кола Лиге Европе.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара