Читај ми!

Меси: Са Суарезом ћемо бити још јачи!

Ближи се "утакмица свих утакмица" у шпанском али и европском фудбалу. Реал Мадрид ће дочекати Барселону, а за госте који још увек нису примили гол у првенству – коначно ће дебитовати сјајни Луис Суарез.

Фудбалер Барселоне Лионел Меси рекао је да му је драго што ће се његов саиграч Луис Суарез вратити на терен после вишемесечне суспензије.

"Узбуђени смо што се Луис враћа на терен, појачаће наш тим. Срећан сам због њега, пошто је провео много времена ван терена", рекао је Меси.

Суарезу ове недеље истиче четворомесечна суспензија коју је добио јер је током утакмице са Италијом на Светском првенству у Бразилу – угризао за раме дефанзивца противничке екипе Ђорђа Кјелинија.

Уругвајац је овог лета из Ливерпула прешао у Барселону и за шпански клуб могао би да дебитује у великом дербију против Реал Мадрида – "Ел Класику", који се игра у суботу од 18 часова на "Сантијаго Бернабеуу".

Тренер Барселоне Луис Енрике није желео да каже да ли ће Суареза уврстити у тим.

Меси је током каријере добро играо против Реала, прошлог марта постигао је хет-трик у победи од 4:3 и постао рекордер "Ел Класика" са 21 голом.

Он ће у суботу покушати да изједначи рекорд из 1955. године по броју постигнутих голова у шпанском првенству. Месију недостаје један гол да се изједначи са легендарним играчем Атлетик Билбаоа Телмом Заром.

Меси је ове сезоне постигао девет голова, а имао је и девет асистенција.

"Важна је победа, а не Зарин рекорд", рекао је Меси.

Барселона у првих осам кола није примила гол у Примери, а за то је заслужан и голман Клаудио Браво, који је дошао из Реал Сосиједада као замена за Виктора Валдеса.

Бранећи за Сосиједад, Браво је у четири утакмице примио 18 голова у утакмицама против Реала на "Сантијаго Бернабеуу", а од тога девет је постигао најбољи стрелац "краљевског клуба" Кристијано Роналдо.

Тренер Барселоне Луис Енрике један је од неколицине играча који су играли за Барселону и Реал Мадрид.

Он је од 1991. до 1996. године играо за Реал, одакле је прешао у Барселону, где је играо до повлачења, 2004. године. Одиграо је 14 "Ел Класика" у дресу Барселоне и постигао пет голова.

После осам утакмица у Примери, Барселона је прва на табели са 22 бода, а Реал заузима треће место са четири бода мање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара