Читај ми!

Само нам је још Шимунић фалио

Бивши хрватски репрезентативац Јосип Шимунић, познат по усташком поздраву због кога је елиминасан са Светског првенства, коментарисао је инцидент на утакмици Србија – Албанија. Јосиповић: Штета коју је Хрватској нанео Шимунић је ненадокнадива.

Текст са портала index.hr преносимо у целости:

Бивши хрватски репрезентативац Јосип Шимунић, који је репрезентативну каријеру окончао након казне коју је добио викањем злогласног усташког поклича "за дом спремни", преко Фејсбук странице "Потпора Јосипу Шимунићу" критиковао је Иву Јосиповића, који је недавно ушао у расправу с вођством ХНС-а на тему зашто председник државе не прати утакмице хрватске репрезентације.

"Зашто је вама, председниче Републике Хрватске, неугодно доћи на стадион? Је ли то због домољубних поздрава 'У бој, у бој' и 'За дом' или вам је неугодно због паљења хрватске заставе у присуству, сад већ бившег, министра науке, образовања и спорта Жељка Јовановића?", написао је Шимунић. Приметићете да заборавни Џо није споменуо онај део "спремни" код поклича "За дом", који, нажалост, често чујемо на хрватским стадионима.

"Је ли и он слао криву поруку својим доласком на утакмицу Србија – Хрватска у Београду 6. 9. 2013? Зашто се Ви, председниче Републике Хрватске, конкретније нисте позабавили изгредима попут већ наведеног паљења хрватске заставе у Београду на стадиону 'Маракана' и вређања хрватских играча и навијача увредљивим транспарентима и повицима?", питао је популарни Џо хрватског председника, који, додуше, није познат по својој одлучности.

"Зашто нисте реаговали на инциденте у Вуковару за време Европског кошаркашког првенства за јуниоре у Вуковару, ни о инциденту када је вођа "вуковарских гробара", али и припадник вуковарске полиције ишарао аутобус ГНК Динама у којем је екипа дошла на меморијални фудбалски турнир у спомен на генерала Благу Задру?

Хоћете ли реаговати на скандирање српских навијача на утакмици Србија – Албанија 'Убиј Хрвата да шиптар нема брата'?", поентирао је Шимунић, који је након краја каријере у репрезентацији постао права икона деснице, пише хрватски портал Индекс.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара