Читај ми!

Адвокат: За почетак, није лоше

Селектор фудбалске репрезентације Србије Дик Адвокат рекао је да је задовољан нерешеним исходом пријатељске утакмице против Француске и додао да очекује још бољу игру свог тима у наредном периоду. Србија и Француска одиграли су у пријатељском мечу на стадиону Партизана у Београду нерешено 1:1.

Селектор Дик Адвокат je, после утакмице на којој смо ремизирали са Француском, на конференцији за медије на брзину анализирао приказану игру.

"Могли смо да одиграмо и боље, али за први меч је добро. Уверен сам да можемо још више да напредујемо, поготово у нападу. Ипак, тек смо неколико дана заједно и резултат 1:1 против јаке Француске сасвим је добар и реалан", рекао је Адвокат.

Он је додао да су Французи у првом полувремену задавали много проблема, оценивши да је то последица лоше игре целог тима у фази одбране.

"У наставку нисмо дозволили да стварају шансе и то ме радује. Задовољан сам, јер осим примљеног гола нисмо им допустили неке озбиљније прилике", казао је Адвокат и додао да овај тим заслужује већу подршку, а да ће публику вратити на стадионе резултатима.

Он је прокоментарисао резултате осталих мечева у првој квалификационој групи, где је Данска победила Јерменију, а Албанија у гостима изненадила Португалију.

"Не смемо никог да потценимо. Албанија је добар тим, што је показала победом у Португалији. Морамо да поведемо много рачуна о свим ривалима у групи", сматра холандски стручњак.

Адвокат је истакао да неће уступити Лазара Марковића за пресудни меч младе репрезентације Србије против Северне Ирске, пошто је играо 80 минута, али да ће са осталим играчима поразговарати и касније донети одлуку.

Француски селектор Дидије Дешан рекао је да је његов тим желео победу у Београду, али да га је прелеп гол Коларова спречио у томе.

"Почетком другог полувремена могли смо да решимо утакмицу. Штета што нисмо успели. Имали смо после тога великих потешкоћа, а Коларов је постигао леп гол. Мислим да смо ипак могли да остваримо бољи резултат", оценио је Дешан.

Он је пре меча у Хумској истакао да је циљ његове екипе победа на свакој утакмици. Међутим, "триколори" су се спотакли у сусрету са Србијом.

"Тачно је да нисмо победили, али играли смо против јаког противника. Отежавајућа околност била је што смо пре неколико дана играли са Шпанијом. Видели сте да је Португалија киксирала против Албаније, али ми желимо да будемо први у групи и да спремни дочекамо европско првенство", казао је Дешан.

Француска се само формално такмичи у првој групи, у којој је и Србија, пошто је као домаћин обезбедила учешће на првенству Европе 2016.

Фудбалери Србије први меч у квалификацијама играју 11. октобра на гостујућем терену против Јерменије.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара