Два ремија за крај првог кола Бундеслиге

Фудбалери Падерборна нису успели да дођу до прве историјске победе у Бундеслиги, пошто је екипа Мајнца у 94. минуту меча дошла до гола за коначних 2:2. Борусија из Менхегладбаха и Штутгарт такође поделили бодове – 1:1.

Фудбалери Мајнца одиграли су 2:2 у гостима са Падербоном и тако домаћину ускратили победу у првој утакмици икад у Бундеслиге.

Падерборн је водио до 94. минута, када је Уве Хинемајер срушио Шинђија Оказакија у шеснаестерцу, а Ку Ђа-чеол искористио пенал за нерешен резултат.

Мајнц је повео, али је домаћи тим преокренуо само да би у последњем минуту надокнаде времена испустио историјски тријумф. Гости су у завршници имали и погођену пречку.

"Били смо превише нервозни у другом полувремену, али смо показали да имамо висок морал у последњим минутима. То нам је било јако важно", рекао је тренер Мајнца Каспер Хјулманд.

Дански тренер је преузео екипу када Мајнц није успео да се пласира у Лигу Европа и после елиминације у првом колу немачког купа.

Тренер Падерборна Андре Брајтенрајтер није био под било каквим притиском.

"Имали смо шансе да боље чувамо лопту у финишу. Тешко је када будете кажњени на овај начин. Све је јасно када се каже да смо разочарани што нисмо победили. Заслужили смо победу", рекао је Брајтенрајтер.

Борусија Менхендгладбах је у другој данашњој утакмици освојила бод против Штутгарта, пошто је Кристоф Крамер изједначио у последњем минуту.

Гости су повели у 51. минуту преко Александруа Максима. Један гол Борусије је поништен због офсајда.

Резервни играч Борусије Торбен Азар, млађи брат белгијске звезде Едена, погодио је стативу у финишу.

Резултати 1. кола Бундеслиге:

Падерборн - Мајнц 2:2 (Качунга 37, Хунемејер 87 - Оказаки 33, Ко 90. пенал)
Борусија Менхенгладбах - Штутгарт 1:1 (Крамер 90 - Максим 51)

Одиграно раније:
Ајнтрахт - Фрајбург 1:0 (1:0)
Келн - Хамбургер 0:0
Хановер - Шалке 2:1 (0:0)
Херта - Вердер 2:2 (1:0)
Хофенхајм - Аугзбург 2:0 (2:0)
Борусија Дортмунд - Бајер Леверкузен 0:2 (0:1)
Бајерн - Волфсбург 2:1 (1:0)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво