Читај ми!

Манџукић донео Атлетику Суперкуп!

Фудбалери Атлетика су освојили трофеј шпанског Суперкупа пошто су у Мадриду победили у реванш утакмици екипу градског ривала Реала са 1:0. Гол одлуке постигао је Марио Манџукић већ у 2. минуту, а Атлетико је освојио други трофеј Суперкупа у историји, након што је претходно тријумфовао 1985. године.

На испуњеном стадиону "Висенте Калдерон" одиграна је веома добра утакмица, много садржајнија од прве на "Сантјаго Бернабеуу" у уторак, када је било 1:1.

Ношен подршком са трибина, Атлетико је фуриозно ушао у меч, па је Манџукић одмах савладао голмана Касиљаса. На ивици шеснаестерца примио је сјајан пас Гризмана и прецизним шутом погодио доњи леви угао.

Домаћин је зналачки чувао вођство тактички готово беспрекорном игром, иако је Реал до истека 45. минута био конкретнији и нешто опаснији, па је у неколико наврата пропустио лепе прилике (Родригез, Бејл).

У том периоду тренер Атлетика Дијего Симеоне искључен је због приговора.

Друго полувреме је почело готово на исти начин. Поново је Атлетико кренуо силовито, могао је да удвостручи предност, али је Гарсија погодио пречку, потом шутирао преко гола, а Коке изнад пречке.

Домаћи тим деловао је све боље и сигурније у наставку утакмице снажног темпа, препуне набоја. Имао је иницијативу, а Реал није налазио решења да сруши гранитну одбрану популарних "јорганџија", иако је на полувремену у терен ушао недовољно опорављени Кристијано Роналдо.

Није имао прилике да се истакне, био је будно чуван, а тренер "краљевског клуба" Карло Анчелоти вечерас није рачунао на Анхела ди Марију, који је најавио одлазак из Реала.

На крају је шампион Примере Атлетико потпуно заслужено стигао до тријумфа у великом дербију против освајача Купа краља, јер је у целини приказао бољу и садржајнију игру, на одушевљење многобројних навијача.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво