Читај ми!

Звезди дерби и врх табеле!

Црвена звезда савладала Војводину у Новом Саду и усамљена је на челу табеле Суперлиге. Ђорђе Ракић једини стрелац. Рад убедљив против Вождовца, Јелић петоструки стрелац. Нови Пазар и Јагодина сигурни на свом терену.

Црвена звезда савладала је Војводину у Новом Саду са 1:0 и тако је, за сада, једина екипа која после три кола има све три победе.

Дерби је решен већ у 16. минуту, када је Ђорђе Ракић упутио прави пројектил ка голу Војводине, а млади голман Милинковић-Савић није успео да је спречи да погоди мрежу.

Меч је одигран на изузетно мокром терену, па су играчи обе екипе имали много проблема да исконтролишу лопту, а нису ретка била и помало смешна клизања.

Војводина је имала неколико полуприлика да дође до изједначења, али Предраг Рајковић у трећем мечу није вадио лопту из своје мреже.

Звезда је тако остала усамљена на челу табеле Суперлиге са девет бодова, колико може имати и Партизан уколико у недељу савлада екипу Доњег Срема.

Навијачи Црвене звезде у Новом Саду су се опростили од капитена Ненада Милијаша, који каријеру наставља у турској Маниси.

Фудбалери Рада савладали су као гости екипу градског ривала Вождовца са 6:1, док је Нови Пазар код куће био бољи од крагујевачког Радничког - 2:0, у првим утакмицама 3. кола Суперлиге Србије.

Прави шоу на стадиону на Врачару имао је нападач "грађевинара" Петар Јелић, који је противничку мрежу затресао чак пет пута.

Рад је, захваљујући расположеном Јелићу, већ на полувремену стекао недостижну предност и рутински је сачувао до краја, препустивши Вождовцу само почасни погодак.

Важне бодове освојио је Нови Пазар против Крагујевчана, а голове одлуке постигао је након боље игре у другом полувремену.

Спартак је на свом терену у Суботици савладао екипу Младости са 1:0, а стрелац јединог поготка био је Милић у 27. минуту сусрета.

Јагодина је на свом терену после преокрета у другом полувремену дошла до прве овосезонке лигашке победе.

Раднички је до предности дошао у 41. минуту, а стрелац је био Аугусто Батиоха на асистенцију Петра Ђуричковића, који је одузео лопту дефанзивцу Јагодине Дајану Шимцу.

Ипак, "ћурани" су квалитетном игром у другом полувремену усепли да преокрену и остваре победу. Стрелци за Јагодину били су Миле Савковић у 48. минуту, Милош Леповић у 66. и Милан Ђурић у 78.

Фудбалери ОФК Београда савладали су у Крушевцу екипу домаћег Напретка са 4:2. Изабраници тренера Дејана Ђурђевића неочекивано су однели цео плен са тешког гостовања постигавши прву победу ове сезоне.

"Романтичари" су одличном игром просто нокаутирали домаћина у првих пола сата и стекли убедљиво вођство, које су умели да сачувају до краја сусрета.

Тријумф је најављен када су Палочевић и Чаврић затресли мрежу у року од пет минута, што је донело много сигурности у редове Београђана, па су у наставку заиграли растерећено и без већих проблема чували вођство.

Напредак је играо без идеја у нападу, а са два гола Мићића само је ублажио заслужен пораз, крајем првог полувремена и у судијској надокнади.

Резултати утакмица 3. кола шампионата Србије:

Субота:

Вождовац - Рад 1:6 (Анђелковић 64 - Јелић 8, 23, 29, 44, 53, Перовић 78)

Нови Пазар - Раднички Крагујевац 2:0 (Хаџибулић 51, Ђорђевић 80)

Спартак - Младост 1:0 (Милић 27)

Јагодина - Раднички Ниш 3:1 (Савковић 48, Леповић 66, Ђурић 78 - Батиоха 41)

Напредак - ОФК Београд 2:4 (Мићић 41, 90 - Палочевић 2, Чаврић 5, 29, Гајић 49)

Борац - Чукарички 0:0

Војводина - Црвена звезда 0:1 (Ракић 16)

Недеља:

Партизан - Доњи Срем (19 сати)

22.24 - Завршен и последњи меч дана, Црвена звезда у Новом Саду савладала Војводину са 1:0.

21.52 - Завршено у Чачку, Борац - Чукарички 0:0.

21.35 - Почело друго полувреме у Новом Саду.

21.22 - Фудбалери ОФК Београда савладали су у Крушевцу домаћи Напредак са 4:2.

21.18 - Полувреме на "Карађорђу", Црвена звезда против Војводине води са 1:0.

20.16 - ГОООООЛЛЛ! Црвена звезда од 16. минута води у Новом Саду са 1:0, фантастичним поготком Ђорђа Ракића.

20.15 - Полувреме на мечу између Борца и Чукаричког, нема голова.

20.30 - Почео дерби меч трећег кола Суперлиге, у Новом Саду састају се Војводина и Црвена звезда.

20.20 - Полувреме у Крушевцу, Напредак - ОФК Београд 1:3.

20.00 - Почео меч у Чачку, састају се Борац и Чукарички.

19.58 - Завршено у Јагодини, Јагодина - Раднички Ниш 3:1.

19.30 - Почео меч у Крушевцу између Напретка и ОФК Београда.

19.22 - Спартак је у Суботици савладао екипу Младости са 1:0, а стрелац јединог гола био је Милић у 27. минуту утакмице.

18.55 - Завршена прва два меча трећег кола Суперлиге. Рад је савладао Вождовац са убедљивих 6:1 на гостујућем терену, а петоструки стрелац био је Јелић. Нови Пазар је на свом терену савладао екипу крагујевачког Радничког са 2:0.

18.50 - Полувреме у Јагодини, гости воде са 1:0.

18.00 - Почео меч у Јагодини, где истоимени клуб игра против нишког Радничког.

17.50 - Полувреме: Нови Пазар - Раднички Крагујевац 0:0, Вождовац - Рад 0:4.

17.30 - Почео је и сусрет у Суботици између Спартака и Младости. 

17.00 - Почели мечеви: Нови Пазар - Раднички Крагујевац и Вождовац - Рад.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво