Нови Сад – Луганск, фудбал у офсајду

Фудбалски клуб Нови Сад и самопроглашена Народна Република Луганск планирају пријатељски меч. Градска власт не зна ништа о мечу. Недопустиво да се клубови баве активностима које угрожавају спољнополитичку позицију Србије у овако деликатним условима, поручују из Министарства омладине и спорта.

Српски нижелигашки фудбалски клуб Нови Сад предложио је одигравање пријатељске утакмице с репрезентацијом самопроглашене Народне Републике Луганск, а представници те самопроглашене републике најавили су да ће радо прихватити позив.

Како се наводи на информационом порталу Новоросије, иницијатива је потекла од новосадске екипе.

"Имајући у виду дугу фудбалску традицију, како у Србији тако и у региону Луганск, радо смо прихватили тај предлог", наводи се на сајту.

Фудбалски клуб Нови Сад је прошле сезоне испао из Српске лиге Војводина (трећи ранг такмичења) у Војвођанску лигу Запад, али је неизвесно у којој ће се лиги такмичити следеће сезоне због тренутне реорганизације и лиге и клуба.

Додаје се да се у овом тренутку обавља селекција тима Луганска који ће одиграти пријатељску утакмицу "на гостољубивом српском тлу", крајем августа.

"Иако је у току рат, ми већ мислимо о будућности и о миру, а једна од његових компонената је и фудбал", додаје се.

Такође, додаје се да самопроглашена Народна Република Луганск планира и да усвоји низ закона и прописа којим би се омогућило формирање Фудбалског савеза региона Луганск, који би ступио у контакт са Фифом и Уефом.

У овом тренутку се планира и организација фудбалског шампионата, у који ће можда бити укључена и самопроглашена Народна Република Доњецк.

МОС: Клубови да се баве спортом, а не политиком!

Министарство омладине и спорта саопштило је да је недопустиво да се клубови баве активностима које угрожавају спољнополитичку позицију државе Србије.

"Посебно је недопустиво да се клубови баве активностима које угрожавају спољнополитичку позицију Србије у овако деликатним светским условима. Не желимо да било који клуб чак и ненамерно доведе државу Србију у незгодну ситуацију на спољнополитичком плану", истичу у Министарству.

Наводи се и да то министарство неће дати повод и материјал да "неки који то једва чекају, додатно нападају и врше притисак на Србију".

"Јасно је предочено да је ствар озбиљна и колеге из ФСС су свесне ситуације и предузеће све потребне мере", поручено је из Министарства.

Вучевић: Не знамо ништа о утакмици 

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић саопштио је да градска власт не зна ништа о поменутом мечу.

Како пише у саопштењу, Град Нови Сад "нема никакве везе са тим догађајем, нити води међународну политику, јер је то посао Владе Србије".

"Међународну политику води Влада Србије и она је једина компетентна да води такву врсту политике. Сви који су на јавним функцијама, уколико се не воде тиме и не следе политику Владе Србије, треба да буду свесни да могу сносити последице", пише у саопштењу градоначелника Вучевића.

Став Града је да званичне међународне и пријатељске утакмице треба да буду организоване по правилима Фифе и Уефе.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво