Читај ми!

Даглас Коста: Плашим се за живот, зато се не враћам

Даглас Коста, фудбалер Шахтјора који је одбио да се врати у Украјину, каже да жели да игра за клуб, али када за то буде било услова. Плашим се за свој живот, признаје Даглас Коста.

Фудбалер Шахтјора из Доњецка Даглас Коста рекао је да су он и његови саиграчи одбили да се врате у редове украјинског шампиона због сукоба у земљи који им угрожавају животе.

Коста и још петорица Јужноамериканаца одбили су да се врате са остатком тима у Украјину за први меч сезоне.

"Играчи су у смртној опасности. Свиђају ми се клуб, људи, град, али се плашим. Желимо да останемо у клубу, али морамо да имамо услове за рад без ризика", рекао је 23-годишњи везни фудбалер.

Коста је у Шахтјору од 2010. године, а са клубом је освојио пет узастопних титула првака Украјине, а једном је стигао и до четвртфинала Лиге шампиона.

Град Доњецк контролишу проруски побуњеници, који се боре са надолазећом војском Украјине. Око 60 километара одатле прошле је недеље највероватније оборен авион малезијске авио-компаније, а тада је погинуло скоро 298 људи.

Тренер Шахтјора Мирчеа Луческу имао је, међутим, другачији поглед на ситуацију. Он је оптужио менаџера Кију Џорабхијана да је наговорио играче да искористе сукоб и пронађу нове клубове.

"Ово је прави скандал. Искористио је ситуацију да их отме", рекао је Луческу.

Власник Шахтјора Ринат Ахметов упозорио је играче да би клуб могао да предузме правне мере да их присили да се врате у Украјину.

"Ако се не врате првом приликом, сносиће последице. Ако не буду испуњавали уговорне одлуке, мораће да плате одштету, што би могло да их кошта десетине милиона евра", навео је Ахметов у саопштењу које је у понедељак објављено на сајту клуба.

Шахтјор је у суботу играо у гостима пријатељски меч са француским Олимпиком из Лиона, после чега су шесторица фудбалера одбили да се врате за суботњи меч Супер купа, против Динама из Кијева у Лавову.

Шахтјор ће у предстојећој сезони мечеве на домаћем терену играти у оближњем граду Харкову.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара