Читај ми!

Пауновић објавио коначан списак "орлића"

Селектор омладинске фудбалске репрезентације Србије Вељко Пауновић одредио је коначан састав за учешће на првенству Европе, од 19. до 31. јула у Мађарској. У Мађарску идемо са великим жељама, а за нас је пресудна прва утакмица против Украјине, рекао Пауновић.

Са првобитног списка отпали су голман Борис Радуновић (Рад), Стефан Милошевић (Спартак) и Немања Радоњић (Виторул, Румунија), а према Пауновићевим речима, стручни штаб ће до крајњег рока, 18. јула у подне, чекати да ли ће Тотенхем и Генк пустити своје играче Милоша Вељковића и Сергеја Милинковића Савића да се прикључе државном тиму Србије у Ђеру.

Омладинци Србије (играчи до 19 година), који у овом узрасту бране титулу освојену прошле године у Литванији, отпутовали су у Мађарску, где ће играти у Б групи првенства са Украјином, Немачком и Бугарском.

Пауновић рачуна на следеће фудбалере:

Голмани: Предраг Рајковић (Црвена звезда), Вања Милинковић-Савић (Војводина).

Одбрана: Милан Гајић (ОФК Београд), Срђан Бабић (Војводина), Миладин Стевановић (Партизан), Немања Антонов (ОФК Београд), Радован Панков (Војводина), Михаило Ристић (Црвена звезда).

Средина терена: Немања Максимовић (Домжале, Словенија), Саша Здјелар (ОФК Београд), Вељко Симић (Базел), Данило Пантић (Партизан), Марко Грујић (Црвена звезда).

Нападачи: Станиша Мандић (Чукарички), Мијат Гаћиновић (Војводина), Дејан Дражић (ОФК Београд), Андрија Живковић (Партизан), Лука Јовић (Црвена звезда).

"У Мађарску идемо са великим жељама, а за нас је пресудна прва утакмица против Украјине. Ако победимо у том мечу обезбедићемо пласман на Светско првенство следеће године на Новом Зеланду", рекао је Пауновић уочи поласка за Мађарску.

"Волели би да поновимо целу причу од прошле године. Тада су омладинци под вођством Љубинка Друловића ишли корак по корак до титуле. Таква је и наша стратегија. Првенствено мислимо на Украјину, а после тога ћемо разговарати о Немачкој и Бугарској", закључио је Пауновић.

Такмичење на континенталном шампионату у Мађарској омладинци Србије почињу 19. јула утакмицом против селекције Украјине (Ђер, 17.15), а затим следе дуели против Немачке 22. јула (Папа, 18) и против Бугарске 25. јула (Папа, 20.15).

Полуфинални мечеви и финале биће одиграни у Будимпешти.

Шест првопласираних екипа са ЕП стичу право учешће на шампионату света, које ће крајем 2015. године бити одржано на Новом Зеланду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара