Читај ми!

Жесус: Није победио бољи

Тренер фудбалера Бенфике Жорже Жесус рекао је да је његова екипа у финалу Лиге Европе против Севиље чинила све што је могла, али да у фудбалу "не побеђује увек бољи тим". Тренер Севиље похвалио борбеност екипе. Облак: Фудбал је понекад неправедан. Гамеро: Било ми је важно само да што јаче шутнем.

Севиља је у Торину освојила Лигу Европе, пошто је после извођења једанаестераца победила Бенфику са 4:2. После 90 минута и продужетака било је 0:0.

"Увек је тешко када изгубите. Током 120 минута игре ми смо приказали више и створили више прилика. Честитам мојим играчима и навијачима, који су показали да су вредни финала. Није победио бољи тим", рекао је Жесус, пренели су португалски медији.

Овим поразом настављено је "проклетство" Бенфике, која од 1962. године у седмом финалу неког европског такмичења није освојила трофеј. Тадашњи тренер Бела Гутман је са клубом освојио две узастопне титуле првака Европе и тражио је повишицу, али га је управа клуба одбила.

Мађарски тренер је тада напустио лисабонски клуб и рекао да Бенфика "ни за 100 година неће освојити неки европски трофеј". Бенфика је прошле године играла у финалу Лиге Европе, али је изгубила од Челсија са 1:2.

Бенфика је ове сезоне освојила првенство Португалије и Лига куп, а у недељу има прилику да, ако победи Рио Аве у финалу Купа, освоји "триплу круну".

"Заслужујемо честитке за приказано у финалу Лиге Европе, али морамо да размишљамо о финалу Купа. У фудбалу не можете гледати у прошлост, не постоје морални победници", рекао је Жесус.

Тренер Севиље Унај Емери похвалио је борбеност своје екипе, а посебно је истакао голмана Бета и његовог тренера Хавијера Гарсију.

"Бенфика је заслужила финале, у неким тренуцима екипе су биле изједначене. Могли сте да видите да су играчи уморни, али овај тим је научио како да пати, да остане велики и припремио се за овакву утакмицу", рекао је Емери. Бето је одбранио други и трећи пенал, који су шутирали Оскар Кардосо и Родриго.

"Чави је обавио добар посао са голманима, а са Бетом најбољи, најважнији. Овај успех је производ рада целе екипе", рекао је Емери.

Облак: Фудбал је понекад неправедан, нисмо заслужили пораз

Голман Бенфике Јан Облак рекао да је разочаран због пораза у финалу Лиге Европе од Севиље и истакао да његова екипа није заслужила да изгуби.

"Одиграли смо добар меч, имали смо доста прилика за гол. Ипак, фудбал је такав и на крају смо изгубили на пенале. Нисмо имали среће, понекад ова игра није фер према фудбалерима. Имамо још финале португалског купа и желимо да освојимо тај трофеј", рекао је Облак за сајт клуба из Лисабона.

"Није лако када изгубите, поготово онако како се нама то десило синоћ. Већ се окрећемо ономе што нас чека у будућности. Поново ћемо показати колико смо јаки и знам да можемо да се подигнемо после овог пораза", рекао је фудбалер Бенфике Езикијел Гарај.

Гамеро: Било ми је важно само да што јаче шутнем

Нападач Севиље Кевин Гамеро, стрелац одлучујућег пенала у финалу Лиге Европе против Бенфике, рекао да је у том тренутку размишљао само како да што јаче шутне лопту.

"Нисам ни о чему размишљао када сам изводио једанаестерац. Само сам хтео да што јаче упутим ударац. Ово је велики дан за цео клуб", рекао је Гамеро. Француски фудбалер на тај начин освојио је трофеј у такмичењу у којем је дебитовао на импресиван начин, са два поготка против Црвене звезде у дресу Стразбура.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара