Читај ми!

Видић: Мојз се трудио, али...

Немања Видић, може се слободно рећи, легенда и миљеник навијача Манчестер јунајтеда, у једном од својих ретких разговора за медије открио је детаље из свлачионице из једне од најлошијих сезона "ђавола" у последњих 20 година.

Манчестер јунајтед је, у сезони која је за нама, први пут после петнаестак година осетио шта значи и шта доноси транзиција. Копље се сломило на леђима Дејвида Мојза, несрећног Шкота који је на "театар снова" стигао као "изабрани", а отишао као "погрешни".

Јунајтед дефинитивно напуштају Немања Видић и Рио Фердинанд, стубови на којима је почивала репутација "ђавола" дужи низ година, а биће свакако још одлазака са Олд Трафорда.

Видић, човек који углавном избегава разговоре са новинарима, јер сматра да је његово да "прича" на терену, овај пут је говорио за британски Телеграф о атмосфери у свлачионици "ђавола", али није хтео да открије баш све.

Између редова се може прочитати да српски дефанзивац није био у најбољим односима са Мојзом, па признаје да је "тешко одговорити" на питање да ли би и наредне сезоне носио дрес Јунајтеда да је Мојз раније отишао.

"Проблеме које сам имао решио сам лично са тренером. Очи у очи, као што увек радим. Када радиш са неким сваки дан, а ниси срећан резултатима, нормално је да имате размирице. Онда причаш са тренером, као један од најискуснијих играча, неко ко је дуго ту, ко је имао успеха, и покушаваш да помогнеш. Некад су искрени разговори неопходни. И ми смо их имали. Иако се нисмо слагали све време, увек се знало ко је тренер - он је одговоран и мораш да га поштујеш", каже Видић.

Енглески медији су питали Видића да ли су тачне гласине да је Мојз у једном моменту на тренингу одвукао са стране Видића и Фердинанда и покушао да их "научи" како да се бране - да то раде као Фил Џагелка, Мојзов миљеник из Евертона

"Ма то није уопште битно... Слушајте, шта год се деси међу играчима - остаје међу играчима. Не причаш ни о приватним стварима. А морате да разумете ко сам ја. Ја сам капитен. Капитен мора да буде капитен - мора да поштује клуб, мора да поштује и тренера. Сваки проблем је решив. Или га решиш на леп начин или...", недоречен је нови дефанзивац Интера.

Видић, ипак, признаје да Мојзов стил није увек био по вољи играча, али истиче да то не значи да је Шкот лоше радио посао. Само није успео да попуни рупу по одласку сер Алекса.

"Био је ово период транзиције. Дође неко ко фудбал види на другачији начин, неко ко хоће да игра другачији фудбал. Ових последњих неколико утакмица играли смо боље, јер Рајан Гигс враћа многе идеје сер Алекса Фергусона и ми смо на њих навикли. Не кажем да је Дејвид Мојз имао погрешне идеје, али ми смо се комфорније осећали кад смо играли фудбал на већ одређен начин", објашњава Видић.

Херој навијача Јунајтеда каже и да нема сврхе тражити разлог Мојзовог посртања. Верује да се дојучерашњи шеф максимално трудио, понашао као прави професионалац, али да није имао ни среће.

"Било је тешко. Знали смо да ће бити тешко освојити неки трофеј, али нисмо очекивали да ћемо тако брзо испасти из конкуренције. Али, никада нисмо доводили у питање тренерове одлуке", рекао је Видић.

Наравно, када "кола крену низбрдо", обично долази и до сукоба међу саиграчима. То се и догодило у свлачионици Манчестер јунајтеда, али Видић не жели да износи "прљав веш". 

"Свађали смо се. Ове године више него икада раније. Али, то је нормално. У тешким временима људи покажу да им је до нечега стало. Сви смо и даље пријатељи. Свађали смо се како бисмо поправили ситуацију. Дуго смо заједно и када је тако онда можете један другоме да кажете неке ствари. Било је ту тешких тренутака", признаје "стена".

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара