"Орлови" скидају клетву, Севиља хоће четврти пехар

Финале Лиге Европа доноси одговор ко је најбољи међу онима које не сматрају најбољима. Након Лиге шампиона, најквалитетније такмичење у Европи добиће свог владара - Бенфику или Севиљу. Севиља жели да понови успех из 2007, а Бенфика да коначно скине клетву Беле Гутмана. Директан пренос меча на нашем Првом програму.

19.55 - Све је више навијача на трибинама велелепног стадиона Јувентуса... Још 50 минута до почетка великог финала!

19.30 - Спремни су дресови оба клуба, са посебним натписом посвећеним финалу Лиге Европе..

19.12 - Навијачи оба клуба полако улазе на стадион у Торину.

18.45 - ... а овако Севиље.

18.18 - Овако изгледа свлачионица Бенфике...

17.58 - Стадион Јувентуса у Торину потпуно је спреман за велико финале Лиге Eвропе...

15.50 - Није тешко погодити за кога они навијају...

15.00 - Навијачи Севиље врло добро знају како је то освојити Лигу Европе.

14.00 - Навијачи Бенфике уживају у сунчаном Торину...

12.00 - Лазар Марковић дефинитивно неће играти у вечерашњем финалу Лиге Европа, саопштила је Европска фудбалска унија. Уефа је одбила и другу жалбу коју је португалски клуб уложио због искључења Марковића у полуфиналном дуелу са Јувентусом. Српски интернационалац је добио црвени картон након што је изашао из игре, због наводног вербалног сукоба са играчем Јувентуса Мирком Вучинићем. Обојица су изјавила да до сукоба није дошло, а Вучинић је рекао да се свађао са Марковићевим клупским колегом Артуром. Уефа није узела у обзир изјаве играча, и донела је коначну одлуку о суспензији Марковића, који ће меч морати да прати са трибина стадиона у Торину.

Фудбалери португалске Бенфике и шпанске Севиље одиграће у Торину финалну утакмицу Лиге Европа.

Бенфики је ово друго узастопно финале Лиге Европа, после прошлогодишњег пораза од Челсија.

"Орлови" из Португала ће имати прилику да први пут после 1962. године освоје неки европски трофеј и прекину "клетву" некадашњег тренера Беле Гутмана.

Мађарски тренер је тада после освајања Купа шампиона тражио повећање плате, управа га је одбила, а Гутман је тада казао да Бенфика због тога у наредних сто година неће освојити титулу европског првака.

Бенфика је од тада изгубила седам пута у финалима, два пута у Лиги Европа и чак пет пута у Купу шампиона.

Лисабонски тим је учешће у овогодишњем издању Лиге Европа започео у шеснаестини финала и још увек није поражен.

Тренер Бенфике Жорж Жежус рекао је да ни једна екипа у финалу нема предност.

"Ни једна екипа у финалима није фаворит. Шансе су пола - пола. Током сезоне морате да будете много добри да досегнете до финала. Ми поштујемо екипу Севиље. Они су добар тим и не само то, раде веома напорно. Имају сјајну одбрану и обожавам да их гледам", рекао је Жежус.

Од српских интернационалаца у дресу Бенфике могућност да наступе у финалу имају Миралем Сулејмани и Филип Ђуричић, пошто је Лазар Марковић суспендован, а Љубомир Фејса повређен.

Бенфика је ове сезоне већ освојила шампионску титулу у Португалу и национални Лига куп, а поред тога очекује их и финале португалског купа.

Севиља и Бенфика су до сада одиграле два међусобна меча у европским такмичењима.

У сезони 1957/58 у прелиминарној фази Купа шампиона, Севиља је код куће славила са 3:1, а у реваншу у Лисабону су одиграли меч без голова.

Севиља је свој трећи, уједно и последњи европски трофеј освојила 2007. године и то Куп Уефа, како се ово такмичење тада звало.

"Није било лако вратити се против Бетиса, па онда против Порта и на крају у дуелу са Валенсијом у последњем минуту. То показује да имамо сјајан тимских дух и да увек пружамо максимум. Знамо да можемо да напредујемо, али смо до сада направили сјајан посао", рекао је капитен Севиље Иван Ракитић.

Финале Лиге Европе између Бенфике и Севиље играће се у Торину на стадиону Јувентус арена од 20.45 сати, а четврти судија биће српски арабитар Милорад Мажић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара