Читај ми!

Стојановић: Не смемо да губимо главу

Славиша Стојановић, шеф струке Црвене звезде, наглашава колико је важно да његов тим уђе мирне главе у меч са ужичком Слободом, који је врло вероватно пресудан у борби за шампионску титулу.

Тренер Црвене звезде Славиша Стојановић рекао је да његови фудбалери морају да буду стрпљиви на утакмици против Слободе у Ужицу и да искористе сваку прилику да би дошли до важне победе у борби за титулу.

"И нама и Слободи је предстојећа утакмица бити или не бити, то је чињеница. Сви се боримо за своје циљеве и свако се нада најбољем. Морамо да будемо стрпљиви, да не губимо главу и да искористимо све што нам се понуди", рекао је Стојановић на конференцији за новинаре на Звездином стадиону.

Фудбалери Црвене звезде у суботу од 17.30 у Ужицу играју против Слободе, утакмицу 28. кола Суперлиге Србије. Звезда је прва на табели са 65 бодова, има три више од Партизана, док се Слобода бори за опстанак, заузима 13. место са 27 бодова и има два, односно три бода више од екипа које се налазе у зони испадања.

Стојановић је оценио да црвено-белима никада није било лако када су играли у Ужицу.

"Чека нас незгодно гостовање, Звезди тамо никада није било лако. Очекујем тешку утакмицу, али смо спремни на то. У Ужице идемо пуни дисциплине и мотивације", нагласио је Звездин тренер.

Стојановић је додао да има ситних проблема са повредама, пошто је Филип Касалица пропустио неколико тренинга и његов наступ је неизвестан, а одраније је познато да неће моћи да рачуна на Абиолу Дауду и Новака Мартиновића.

Звезда ће, ако победи Слободу у 28. колу Суперлиге Србије, бити на три бода од прве титуле после шестогодишње доминације Партизана.

"Не размишљамо о томе шта победа у Ужицу доноси, прво ћемо морати то да урадимо па тек онда да размишљамо шта даље", навео је он.

Челници ужичке Слободе су ове недеље запретили да ће иступити из лиге, због сумње у регуларност такмичења, али су јуче ипак одлучили да наставе такмичење.

"На мене то није утицало, од првог тренутка сам знао да ће се утакмица играти, тако да нас то ни у ком случају није дестабилизовало", рекао је тренер црвено-белих.

По његовим речима, екипу није дестабилизовала ни ситуација са евентуалном казном Европске фудбалске уније (Уефа) због кршења финансијског фер-плеја.

"Циљ који имамо пред собом је толико важан да не смемо да губимо енергију на све те ствари", истакао је Стојановић.

Фудбалер Звезде Александар Ковачевић рекао је да у Ужицу очекује тешку утакмицу, али да се нада победи.

"Борба за титулу је неизвесна, Слобода је чврста екипа која ће дати све од себе да нас победи. Они се боре за опстанак, ми за титулу, тако да мислим да је наш мотив већи. Знамо шта нам је чинити", рекао је Ковачевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара