Зидан најбољи играч у историји француске Лиге 1

Бивши фудбалски репрезентативац Француске Зинедин Зидан проглашен је за најбољег играча у историји француске прве лиге, у анкети "Телефута". Платини други, Ибра четврти.

У анекети коју је спорвео француски "Телефут", Зинедин Зидан изабран је за најбољег фудбалера француског првенства у историји.

Занимљиво је да је Зидан претекао некадашњег француског репрезентативца Мишела Платинија, који је у анкети заузео друго место, док је фудбалер Пари Сен Жермена Швеђанин Златан Ибрахимовић тек четврти.

Зидан је у француској елитној лиги играо само осам година и за то време није освојио ни један национални трофеј, осим Интертото купа 1995. године са Бордоом.

Зидан је играо за Кан у периоду од 1988. до 1992, а наредне четири године за Бордо.

Француски интернационалац, који је сада ангазован на клупи Реал Мадрида као помоћни тренер, сматра се за једног од најбољих играча у историји светског фудбала.

Он је врхунац клупске каријере остварио играјући за Јувентус - од 1996. до 2001.године, а потом за Реал Мадрид од 2001. до 2006, са којим је 2002. освојио Лигу шампиона.

Зидан је са репрезентациојиом Француске освојио титулу светског првака 1998, као и европског шсампиона 2000. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара