Читај ми!

Караџић: Судије греше, али сигурно не намерно

Председник ФСС-а Томислав Караџић рекао за "Спорт" да су судијске грешке, о којима се толико прича у српским фудбалским круговима, саставни део игре и да их има свуда. Свима нам је регуларност на првом месту и Фудбалски савез Србије чини све да обезбеди равноправне услове за све актере, рекао је Караџић.

Много буре се диже у фудбалској Србији због судија и њихових одлука. Ма какве оне биле, чини се да никако не могу да буду свима по вољи у једном тренутку. И због тога, а у складу са неким обрасцима понашања устаљеним у нашем друштву, не прође много пре него што се неки клуб, функционер, тренер или играч не обрати јавно и не нападне рад арбитара.

У складу с тим, не чуди ни недавно саопштење ФК Партизан у вези са наводним судијским одлукама на штету црно-белих.

Своје виђење целокупне ситуације, у интервјуу за Спорт, дао је и председник ФСС-а Томислав Караџић.

"Поново се кренуло са коментарисањем суђења и бојим се да то не постане алиби за неостварене резултате. Да се, ипак, разумемо - грешака је у претходних неколико кола било и сигурно да ће бити скренута пажња свим људима који су одговорни за тај део посла, да грешке сведу на најмању могућу меру", рекао је први човек српског фудбала.

"Оно што, такође, сви знамо - и грешке су саставни део фудбалске игре и не треба одмах спочитавати лошу намеру. Уверен сам, дакле, да оне нису намерне, али свима ћемо скренути пажњу да тих грешака буде што мање, као и да све почињене грешке морају бити адекватно санкционисане. Нико ту никоме ништа неће опростити", поручио је Караџић.

Одбор за анализу суђења Фудбалског савеза Србије изрекао је мере санкције Миодрагу Гогићу, Игору Пауновићу, Дејану Димитријевићу, Ивану Мркићу и Милану Минићу.

"Свима нам је, наравно, регуларност на првом месту и Фудбалски савез Србије чини све да обезбеди равноправне услове за све актере. А што се тиче Заједнице, у више наврата сам рекао да се руководство клубова мора бавити својим послом, да имају тим и игру која ће им омогућити да остваре зацртани циљ. Надлежне институције и органи су ту да обезбеде регуларност такмичења", истакао је председник ФСС-а.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара