Читај ми!

Звезда и Партизан, иста мета - исто одстојање!

Голом Нејца Печника, Црвена звезда у Новом Саду савладала Доњи Срем са 1:0. Истим резултатом Партизан савладао Слободу, голом Саше Илића. Преокрет Вождовца против Напретка. Нови Пазар лако изашао на крај са Војводином. Победе Чукаричког и Радничког (Н).

Фудбалери Црвене звезде победили су као гости Доњи Срем са 1:0, док је Партизан савладао Слободу истим резултатом на свом стадиону у утакмицама 20. кола Супер лиге Србије.

Црвено-бели су тако задржали прво место на табели, пошто имају 47 бодова, само један више од другопласираног Партизана, који не одустаје од борбе за титулу.

Једини погодак за црвено-беле на утакмици против Доњег Срема, која је због безбедносне процене полиције одиграна у Новом Саду уместо у Пећинцима, постигао је Нејц Печник у 21. минуту.

Звезда је повела када је Дарко Лазовић извео слободан ударац са десне стране, лопта је прелетела све играче у шеснаестерцу, дошла до Николе Мијаиловић који је јако шутирао са ивице казненог простора, а Печник је окрзнуо на путу до гола и довео свој тим у вођство.

Само три минута касније виђена је по једна велика прилика оба тима.

Доњи Срем је могао да изједначи када је Огњен Дамњановић изашао сам испред противничког голмана Бобана Бајковића, али је са десет метара шутирао поред гола.

Звезда је већ у следећем нападу имала сличну шансу, када је непрецизан био Дарко Лазовић.

Црвено-бели су били бољи до краја сусрета, у другом полувремену имали су неколико прилика, углавном преко Филипа Касалице и Драгана Мрђе, али нису успели да постигну још голова.

Партизан се дуго мучио са Слободом, а победу црно-белима донео је капитен Саша Илић у 84. минуту утакмице.

Црно-бели су нападали током читавог меча, пред око 13.000 навијача на стадиону Партизана.

Ипак, до поготка се чекало до самог финиша меча, када је Илић искористио одличан центаршут Шкулетића и главом послао лопту у мрежу Слободе. 

Нови Пазар је забележио трећу победу у низу јер су на домаћем терену савладали Војводину са 2:0, уз два поготка Немање Арсенијевића.

У дербију зачеља Раднички је головима Бојана Бељића и Дарка Спалевића победио последњепласирани Рад са 2:1, док је стрелац за "грађевинаре" био Александар Симић.

Вождовац је на свом терену савладао Напредак, после преокрета и боље игре у другом полувремену када су голове постилги Бабовић, Секулић и Павићевић.

Освајач купа Јагодина и даље је без победе у пролећном делу шампионата, пошто је данас одиграла 1:1 са Спартаком у Суботици.

Партизан свој меч игра од 17 сати. Црно-бели играју све боље и ефкасније и имају врло јасан императив победе против Слободе како би остали у трци за титулу.

Отежавајућа околност за црно-беле је то што тренер Марко Николић на овом мечу због суспензије неће моћи да рачуна на четворицу играча - Николу Нинковића, Данка Лазовића, Владимира Волкова и Милана Обрадовића.

Резултати 20. кола Суперлиге Србије:

Доњи Срем - Црвена звезда 0:1

Раднички Крагујевац - Рад 2:1

Нови Пазар - Војводина 2:0

Спартак - Јагодина 1:1

Вождовац - Напредак 3:1

Партизан - Слобода 1:0

Раднички Ниш - ОФК Београд 2:1

Чукарички - Јавор 2:1

Овако је протекао суперлигашки дан:

18.52 - Завршен меч у Београду, Партизан савладао Слободу са 1:0. Завршена су и преостала два меча Суперлиге, Чукарички је победио екипу Јавора са 2:1, истим резултатом Раднички у Нишу био бољи од ОФК Београда. 

18.41 - Партизан у 83. минуту долази до предности против Слободе, стрелац је Саша Илић. 

17.50 - Полувремена су на три меча Суперлиге. Резултати: Партизан - Слобода 0:0, Чукарички - Јавор 1:0, Раднички Ниш - ОФК 2:1. 

17.40 - Искусни Ненад Миросављевић постиже гол за Чукарички. 

17.22 - ОФК је смањио на 2:1, стрелац је Чаврић. 

17.15 - Нови гол у мрежи ОФК Београда, стрелац је Стојановић. 

17.10 - Раднички, голом Булатовића, води против ОФК Београда. 

17.00 - Почела су још три меча у Суперлиги. Играју: Партизан - Слобода, Чукарички - Јавор, Раднички Ниш - ОФК Београд.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара