Читај ми!

Морињо: Вест Хем играо фудбал из 19. века

Тренер Челсија Жозе Морињо оценио је да је Вест Хем "играо фудбал из 19. века", пошто су "чекићари" у првенственој утакмици успели да освоје бод против клуба са Стамфорд бриџа (0:0).

Челси и Вест Хем су синоћ на Стамфорд бриџу одиграли без голова, иако је домаћи тим имао 39 шутева, од којих девет у оквир гола, док је Вест Хем само једном шутирао на гол.

"Ово није најбоља лига на свету, ово је фудбал из 19. века. Могао сам само још да унесем (машину) 'Блек енд Декер' и да разбијем њихов зид (пред голом)", рекао је Морињо.

Голман Вест Хема Адријан добро је чувао своју мрежу и одбранио добре шутеве Џона Терија, Самјуела Етоа и Френка Лампарда. Стативу су погодили Демба Ба и Оскар.

"Тешко је играти фудбал када само један тим жели да игра. Веома тешко. Фудбал је игра двеју екипа, а у овом мечу само један тим је играо", рекао је Морињо, чија екипа на трећем месту заостаје три бода за водећим Манчестер ситијем, који је синоћ победио Тотенхем са 5:1.

"Рекао сам Великом Сему (тренеру Вест Хема - Алардајсу) и поновићу: потребни су им бодови, а пошто је тако, дошли су и онако играли. Да ли је то прихватљиво? Можда јесте. Не могу сувише да критикујем, пошто не знам да ли бих и ја то учинио да сам у његовој ситуацији. Можда", додао је португалски тренер.

Вест Хем се налази у зони испадања, на 18. месту на табели са 19 бодова. Толико има и претпоследњи Фулам, а последњи, 20. Кардиф има бод мање.

"Не може то да поднесе, зар не? Не може да поднесе јер смо га надмудрили - не може с тим да се избори. Може да ми каже шта хоће, није ме брига", рекао је Алардајс.

"Волим да гледам како се играчи Челсија жале на судију, покушавају да га застраше, а Жозе скаче и говори како играмо грозан фудбал. Сјајно је када извучете добар резултат против њега", додао је Алардајс.

Он је похвалио игру своје екипе у одбрани, а пре јучерашње утакмице Вест Хем је примио 17 голова у последњих пет утакмица.

"Тактички смо одиграли добро у два сегмента: зауставили смо (Едена) Азара, Оскара, Вилијана и Етоа, нису постигли голове и успели смо да их зауставимо да не постижу голове из уиграних акција. Урадили смо фантастичан посао", рекао је Алардајс.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара